Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 20 de febrer del 2019

Més de 1.500 docents en llista d'espera per a formació a distància gratuïta

A les 13 activitats de formació en línia que ha ofert la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat per el segon trimestre del curs escolar 2018-2019, només s’han admès 570 de les més de 2.146 sol·licituds d’inscripció que ha rebut l’administració. Al menys 1.576 docents han quedat en llista d'espera. D’altra banda cal tenir en compte dos aspectes: hi ha persones que es varen inscriure correctament dins termini i el seu nom no va ser incorporat ni dins la llista d’admesos ni dins la llista en espera; el mateix passa amb la gent admesa que no ha confirmat l’assistència al curs, acaba desapareixent d’ambdós llistats. Per tant, no podem passar per alt que el nombre d’inscripcions total que ha rebut la Conselleria encara és més elevat del que figura en aquesta nota. 

Passem a desglossar les xifres mínimes:


A la vista de tots està que l’administració no posa fi a aquesta problemàtica que trimestre rere trimestre es va repetint, la de molts docents de l’ensenyament públic de les illes que queden fora plaça disponible per a realitzar formació a distància gratuïta i es veuen obligats a fer formació de pagament. 

La Conselleria d’Educació i Universitat promou un negoci rodó a canvi que els que en treuen benefici «callin i facin bonda». És per això que sorgeixen tot un seguit de preguntes del tipus: et vols formar? o vols formació?

Davant aquest fet no podem deixar d’insistir en què l’empresa té l’obligació de treure formació gratuïta suficient, de qualitat i en horari laboral, no a llançar els treballadors als tentacles de qui s’omple les butxaques. Segons l'Estatut del treballador, article 23, Promoció i formació professional en el treball:

1. El treballador té dret:
(...)
d) A la formació necessària per a la seva adaptació a les modificacions que s’estableixin en el lloc de treball. Aquesta formació ha de ser a càrrec de l’empresa, sense perjudici de la possibilitat d’obtenir a aquest efecte els crèdits destinats a la formació. El temps destinat a la formació es considera en tot cas temps de treball efectiu.


Continuam insistint a la Conselleria que posi fre a aquest despropòsit i sigui ella la que proporcioni formació a distància gratuïta suficient si realment té interès en la millora del sistema educatiu.