Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 7 de febrer del 2019

UOB reclama una oferta anual equilibrada a les oposicions



Circular 131/2019

COMUNICAT DE PREMSA

Des d'Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, insistim a reclamar que les places d'oposicions de cada especialitat es reparteixin en diferents convocatòries per tal que els aspirants disposin de més oportunitats, i que dins el període 2018-2020, on s'aplica la taxa d'estabilitat acordada dins el "Acuerdo para la mejora del empleo público", signat a Madrid pel govern del PP amb CCOO, UGT i CSIF, que força les Balears a treure més de 3.000 places de cop en tres anys, no es concentrin totes les places d'una mateixa especialitat en només dos anys.

A les Balears, cas únic a tot l'Estat, hi ha hagut una sequera d'oposicions que ha durat sis anys, o molts més en algunes matèries, tant per les retallades com per les decisions del PP de José Ramón Bauzá, mentre que ara ens obliguen a jugar-nos el futur en tan sols un parell de convocatòries. Reclamam a la Conselleria que minimitzi els efectes de l'acord que es va prendre als despatxos de Madrid, i que retorni de manera equilibrada i progressiva a les convocatòries regulars d'oposicions al llarg dels propers anys.

Tot plegat, per altra banda, ens referma en la nostra aposta per un model d'oposicions propi, que elimini les proves memorístiques i prioritzi la capacitat didàctica dels aspirants, i que passa per l'assumpció de competències plenes en Educació, a fi de no dependre constantment del "ordeno y mando" de Madrid. Igualment, esperam que s'escolti el Col·legi de Docents de les Illes Balears, aprovat fa pocs dies al Parlament, en tot allò que afecta l'accés a la professió docent.

Palma, 7 de febrer de 2019