Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 14 de març del 2019

Reclamam que s'actualitzi el complement de tutoria

 
Circular 135/2019

Des d'Unió Obrera Balear reclamam a la Conselleria d'Educació que actualitzi el complement de tutoria, que des de setembre de 2007 pràcticament no ha pujat de 30 euros, i que només per la inflació ja s'hauria d'augmentar al voltant d'un 15,8%, si ens atenem a l’increment de preus del consum (IPC) a les Illes Balears des de setembre de 2007 a febrer 2019, segons la web de l’Instituto nacional de Estadística.

Els 30 euros es van fixar a un Acord de Consell de Govern de 2006, que establia l’abonament des de setembre de 2007, i no s’ha actualitzat substancialment des d’aleshores. Això, sense tenir en compte que el complement va quedar suprimit amb les retallades des de juny de 2012 fins el gener de 2018.

Atès que la càrrega de feina i la responsabilitat del càrrec de tutor mereixen una retribució molt superior a l’actual, reclamam que l’actualització del complement es negociï en mesa sectorial i que en qualsevol cas sigui com a mínim la corresponent a l’IPC acumulat.

Aquesta reclamació s'afegeix a la que ja vam registrar referent al cobrament de la tutoria per part dels interins que fan substitucions, i l'abonament complet als docents de mitja jornada, i no la meitat, perquè hi dediquen les mateixes hores que a una jornada completa per poder dur a terme totes les tasques de la funció.