Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 20 de març del 2019

UOB exigeix a Madrid que inverteixi en habitatge públic per als docents



Circular 136/2019

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix al Govern espanyol un protocol per a la construcció d'habitatge públic per als docents de les Balears, de la mateixa manera que el passat 27 de febrer el Ministerio del Interior va signar un Protocol General d'actuació amb el Govern balear, el Consell i l'Ajuntament d'Eivissa per a una promoció de 120 pisos d'habitatge públic que es destinaran en part a funcionaris de la policia espanyola i la guàrdia civil.

Continuam reclamant també a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat que exceptuï els interins d'Educació del requisit de disposar d'un contracte d'arrendament d'un any per accedir a les ajudes per al lloguer, atès que els docents que es desplacen a altres illes o municipis no signen contractes de dotze mesos sinó de setembre a juny. El problema es dóna sobre tot a Eivissa, amb un 40% d'interins, i a Formentera amb un 50%, on a més a més es donen casos de jornades compartides a les dues illes que obliguen a pagar dos allotjaments, mentre que a Menorca la manca d'oferta de lloguer també s'ha agreujat els darrers anys. Igualment reclamam que es garanteixi l'accés a un habitatge als funcionaris designats per formar part dels tribunals d'oposicions, que es duen a terme durant el mes de juliol un cop extingit el contracte de lloguer.

Reivindicam una vegada més la recuperació de les "cases dels mestres" de la república. Així mateix, instam l'Administració a augmentar el complement de residència adequant-lo a les particularitats de cada illa, en especial d’Eivissa i Formentera. Cal recordar que el pressupost destinat a habitatge social a les Balears per a 2018, com a conseqüència de l'espoli fiscal i el model de finançament, va ser només de 16,3 euros per habitant, molt inferior Andalusia (30,2 €), Madrid (31 €) o Extremadura (47 €), amb el perjudici afegit del cost de la insularitat i el desplaçament entre illes. Exigim que no es forci els docents a dilapidar el sou amb lloguers desproporcionats, viure en condicions inacceptables o fins i tot renunciar a la plaça assignada perquè resulta econòmicament inassumible.