Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 29 de març del 2019

UOB reclama la supressió de les places compartides entre Eivissa i Formentera



Circular 137/2019

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama a la Conselleria que respecti l’illa sol·licitada pels interins i no se'ls obligui a compartir la plaça entre Eivissa i Formentera, com passa amb el Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera.

El Conservatori té la seu a Eivissa i una extensió a Formentera i se’l considera un sol centre. Per aquest fet, una plaça al Conservatori d’Eivissa pot comportar fer feina a Formentera malgrat que l'interí no hagi triat aquesta segona illa, i s'obliga els docents a desplaçar-se entre illes al llarg de la setmana sense rebre cap indemnització. Per si no n'hi hagués prou, en cas de no poder viatjar per mala mar es penalitza com a falta d'assistència.

Alguns dies els docents fins i tot han d'assistir a reunions a Eivissa durant el matí i després s'han de desplaçar a Formentera per començar les classes a primera hora de l'horabaixa. Les classes es poden allargar fins a les nou del vespre i a l’hivern no hi ha temps per agafar el darrer vaixell, que parteix a les nou, amb la consegüent despesa d’allotjament a Eivissa.

Per altra banda, enguany s’han ajuntat grups en un sol horari per fer més rendibles les classes, cosa que obliga a impartir classe a dos nivells al mateix temps, en perjudici de la qualitat de l'atenció als alumnes.

Des d'UOB exigim que es respecti les opcions d’illa que hem seleccionat, i que en tot cas i com a mínim, no es penalitzi la renúncia a una plaça que comporta un desplaçament entre illes, del qual no s'adverteix a l'hora de seleccionar-la.

Les places compartides a dues illes es podrien evitar amb la creació de places de mitja jornada, de tres quarts o senceres dins cada illa. Igualment es podrien desdoblar els grups d'alumnes que enguany són unitaris, aprofitar la infraestructura de l’Escola de Música Municipal, amb la possibilitat de crear un Conservatori Municipal com a Inca o Felanitx, o fer classes semi-presencials o totalment en línia, com ja s'ha fet amb l'assignatura d'Història de la Música.

Mentre persisteixin les places compartides a dues illes, exigim que es reconeguin com a places itinerants especials amb la corresponent indemnització, que no es penalitzi la impossibilitat de desplaçar-se per mal temps, que si es dóna aquest darrer cas s'habiliti la classe per videoconferència, i sobretot que la planificació dels horaris permeti desplaçar-se entre illes, evitant les classes a les vuit del vespre. Les reunions de departament i claustres també s'haurien de poder fer a distància, a fi de no haver de viatjar a les dues illes el mateix dia per les reunions i les classes.

Eivissa, 29 de març de 2019