Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 24 d’abril del 2019

UOB Ensenyament crida a votar massivament per plantar cara al feixisme i el robatori de competències



Circular 140/2019
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, fa una crida als docents i a la comunitat educativa en general (FAPA, AMIPAs, associacions professionals de docents, sindicats d'alumnes...) perquè acudeixin en massa a votar a les eleccions del proper diumenge 28 d’abril. Des d’UOB consideram que aquestes eleccions són especials perquè ens jugam ja no només la millora, sinó la continuïtat de les competències educatives i l’escola en català.

Els partits de la ultradreta no deixen lloc per al dubte a les seves proclames i programes electorals. El PP vol tornar a Madrid les competències en educació, proposa una «llei de llengües» que relegui el català a opcional, vol obligar a fer les classes en castellà, centralitzar les oposicions i fer rànquings d’escoles. ‘Ciudadanos’ també vol imposar les classes en castellà, centralitzar la selectivitat i convertir els inspectors d’educació en comissaris polítics que facin llistes negres de docents i persegueixin el pensament crític, la veritat històrica i la defensa dels drets fonamentals, per dur a terme allò que ells anomenen «acabar con el adoctrinamiento en las escuelas». ‘Vox’ amenaça igualment amb robar-nos les competències en educació (a més de sanitat), privatitzar l'ensenyament i tancar l'escola pública, «homogeneïtzar» les oposicions, implantar «exàmens de control» a tot l’Estat a primària, secundària i batxiller, i fer de l’espanyol la «llengua vehicular obligatòria».

El llenguatge i el missatge no deixen lloc per al dubte. Si aquests partits entren al govern, superaran de llarg el TIL de José Ramón Bauzá i a més a més ens obligaran a anar un altre pic a fer les oposicions a Madrid, a fer interinitats a la península i admetre docents arribats de tot l’Estat sense saber català, a estar pendents dels permisos de Madrid per contractar docents o construir escoles, i a fer classe vigilats per un cos d’inspectors repressor com en temps del franquisme.

El proper diumenge tenim a les nostres mans impedir que es materialitzi l’amenaça feixista. Des d’UOB encoratjam tothom a anar a les urnes i a optar per les formacions polítiques que garanteixin el manteniment dels nostres drets, que tant han costat de recuperar després de la dictadura, i apostin per avançar en l’autogovern, el finançament i els serveis públics i la defensa i la promoció del català, la llengua pròpia de les Balears.

Palma, 24 d’abril de 2019