Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 17 de maig del 2019

Nous equips de formació permanent. Comissió de serveis EI Can Nebot (Eivissa)



Ahir va tenir lloc la mesa sectorial on es va informar de la creació dels equips de formació permanent d'Impuls a l'aprenentatge digital i de Formació professional. També es va aprovar la convocatòria de comissió de serveis per cobrir la plaça de director de l'escola d'Educació Infantil de Can Nebot a Sant Jordi de Ses Salines (Eivissa).

EQUIP D'IMPULS A L'APRENENTATGE DIGITAL

Pel que fa a l'equip d'Impuls a l'aprenentatge digital, els representants de la Conselleria han dit que l'objectiu és respondre a la demanda de suport i assessorament per part dels centres. Podeu veure AQUÍ la resolució de la convocatòria publicada al BOIB.

Des d'UOB vam apuntar que els docents hem de dedicar hores extra a aplicar les TIC i preparar recursos, i que reclamam que aquest temps es reservi dins els horaris. Vam demanar també que l'equip prioritzi l'ús del català, atès que una de les funcions de l'equip és elaborar i difondre materials i recursos didàctics, i més tenint en compte que dins l'equip hi ha un assessor tècnic docent del Servei de Normalització Lingüística i Formació.

Vam demanar si ja s'havia fet una valoració del nou servei tècnic extern de manteniment i reparacions i se'ns va contestar que l'adjudicació encara és molt recent. L'elecció de l'empresa es va fer per licitació pública des de la Secretaria Generar. També se'ns va contestar que la dotació de portàtils per als alumnes es continuarà fent mitjançant subvenció a les famílies.

Per altra banda la Direcció General d'Innovació va informar, entre altres coses, de la dotació de material informàtic que s'ha enviat als centres aquesta legislatura. S'ha optat per no recórrer a una sola marca i servei operatiu per no quedar fermats a una empresa determinada. Pel que fa al pla de connectivitat, s'està implantant progressivament la fibra òptica d'1 Gb i el març de 2020 hauria d'haver arribat a tots els centres. 

EQUIP DE FORMADORS DE FP

L'equip de Formació de FP (vegeu resolució publicada al BOIB) recupera una figura que va funcionar a principis dels anys 2000 durant quatre o cinc anys i va desaparèixer amb les retallades. El curs que ve estarà format per tres assessors al CEP d'Inca, un a Eivissa i un a Menorca.

La Direcció General de FP va explicar que era una demanda històrica dels docents de FP i que l'objectiu és arribar a fer un CEP de FP, que s'ubicaria a l'edifici del CIFP Son Llebre. Es preveu que l'equip de Formació disposi de l'assessorament del Departament d'Educació del País Basc. 

EI CAN NEBOT

La comissió de serveis de director de l'EI Can Nebot és per a dos anys i es considera de difícil cobertura. Vegeu aquí l'esborrany de la convocatòria, que es publicarà properament al BOIB sense canvis substancials.

Nota de premsa de la Conselleria, AQUÍ.