Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 24 de juny del 2019

UOB exigeix que es retiri el concert al col·legi de l'Opus on es fan homenatges al nazisme

 


COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix a la Conselleria d'Educació que retiri el concert econòmic al col·legi Llaüt, on un grup d'alumnes s'ha fet una fotografia fent la salutació nazifeixista que s'ha difós a les xarxes socials i mitjans de comunicació.

Els col·legis Aixa i Llaüt, vinculats a l'Opus, reben al voltant d'1,7 milions d'euros per un concert que la Conselleria ha demostrat que és innecessari, i que ve imposat per sentències dels tribunals superior, suprem i constitucional.

És intolerable que a les Balears, on fan falta com a mínim quinze nous centres públics, se subvencioni uns col·legis elitistes que segreguen per sexe i on els alumnes honoren dins les aules el nazisme, que va provocar la segona guerra mundial amb la mort de seixanta milions de persones.

Exigim també que Inspecció educativa supervisi i faci un seguiment dels processos educatius que es desenvolupen als centres privats sostinguts amb fons públics, tal com és preceptiu segons el Programa d’Actuació per al curs 2018-2019 signat pel conseller Martí March, i sobre tot arran d'aquests fets.

Palma, 24 de juny de 2019