Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 29 d’octubre del 2019

Mesa sectorial: ampliam informació. Planificació no retira el marcatge horari, NO FITXEM!


A la mesa d’avui dematí s’ha tractat la proposta de la Conselleria de deixar en mans de les direccions i consells escolars la decisió d’implantar o no el sistema de control horari de Planificació.

UOB n’ha reclamat la retirada total, i així ho hem fet constar en acta, tal com ja vam fer a la mesa d’1 de juliol, tant si la implantació és per «ordeno y mando» com si és per decisió de directors i consells escolars. Hem recordat que aleshores ja vam denunciar la mesura com un atac a la dignitat, perquè s'ha donat a entendre a l'opinió pública que se'ns fa fitxar perquè no complim l'horari; que la totalitat de la Junta de Personal rebutja el sistema de marcatge, i que el 68% de la representació sindical ha fet una crida a no fitxar. Pel que fa a la proposta de deixar la decisió en mans dels centres, hem denunciat que és una repetició de la jugada que Bauzà ja va fer amb el TIL i l'article 20.

El director general de Planificació, Antonio Morante, ha llevat importància als escrits de rebuig que li han fet arribar claustres i assemblees i ha destacat que el 80% dels "representants" i "responsables" dels centres (s'ha referit així als directors) diuen que "l'eina és útil", i que hi ha docents que li han dit que hi estan a favor. Pel que fa a la consulta als claustres, inclosa a la seva proposta, considera que no pot ser vinculant en qüestions laborals per aplicació de la LOE/LOMCE.

Ha anunciat nova mesa el novembre, per tractar instruccions d’aplicació del sistema de marcatge i finalitzar el període de proves. També ha dit que no s'ha obert cap expedient als docents que no fitxam. Normal, si expedientassin qualcú seria un escàndol monumental, i si ens expedientassin a tots inspecció quedaria col·lapsada!

La resta de sindicats s’ha oposat al sistema de control, si bé no tots n’han demanat la retirada total i el retorn a la situació anterior.

En resum: Planificació no retira el sistema de marcatge, fa comptes implantar-lo si cal per la porta de darrere, i continua essent imprescindible que NO FITXEM com a mesura de pressió i missatge clar i contundent a l’Administració.

Última Hora: