Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 16 de desembre del 2019

Nou CIFP a Es Castell: Necessitat de consensuar la nova oferta de FP a Menorca


Última Hora 15/12/19

El passat 12 desembre 2019, els sindicats amb representació a la JPDnU de Menorca, fórem convocats a una reunió amb Antonio Baos, Director General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Jaume Rigo, cap de Departament de Formació Professional i Joan Marquès Coll, Delegat Territorial d'Educació de Menorca, per informar sobre les qüestions relatives a la creació d’un nou Centre Integrat d’FP a Es Castell

En primer lloc, UOB Ensenyament, així com la resta de sindicats presents, manifestàrem el descontent perquè no s’havia negociat amb la comunitat educativa abans de prendre la decisió. A més, aquest fet ha creat molts dubtes sobre com resoldre la mobilitat per accedir al CIFP, ja que la ubicació al centre del poble i la configuració dels carrers fan molt difícil l’aparcament i es col·lapsaria la zona. 

Des d’UOB Ensenyament també manifestàrem el nostre interès per conèixer quines serien les famílies professionals que anirien al nou centre. 

Concloguérem que, una bona notícia com és la creació d’aquest nou centre, neix provocant un malestar  dins la comunitat educativa. 

D’altra banda, se’ns informà que és una decisió ja presa, encara que no consensuada, la de situar el nou Centre a la població d’Es Castell donat que l’Ajuntament cedia l’espai a la Conselleria d’Educació. Com que aquest serà un projecte a mitjà termini (d’aquí a dos o tres cursos), els representants de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca es comprometeren a consensuar l’oferta formativa del nou CIFP amb tots els actors implicats (comunitat educativa, teixit empresarial, sindicats, etc.) i així poder tenir-la dissenyada per a les pròximes dècades. 

Finalment, els representants de la Conselleria asseguraren que l’Ajuntament d’Es Castell es comprometia a crear més aparcament i que el Consell Insular de Menorca milloraria les línies i les freqüències de transport públic. 

Des d’UOB Ensenyament farem seguiment d’aquest nou projecte i estarem vigilants perquè s’escolten totes les veus, perquè es complisquen les noves promeses i perquè les noves propostes siguen consensuades i no imposades.