Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 13 de març del 2020

UOB acusa Armengol i March d'irresponsables per improvisar i sembrar el desconcert entre la comunitat educativa



Circular 170/2020
COMUNICAT DE PREMSA - Coronavirus

El risc és per a tots, no calen excepcions!

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa la presidenta Francina Armengol i el conseller Martí March d'irresponsables per improvisar i sembrar el desconcert entre la comunitat educativa. El que va passar ahir no té nom. Al migdia la presidenta Armengol, després que Trump ja hagués ordenat al matí tancar a partir de dilluns els aeroports dels USA als avions de la UE, va dir que no faria tancar els centres educatius i va seguir l’estela del president de Castilla – la Mancha, també del PSOE, Emiliano García-Page, que va acusar els qui demanaven tancar els centres educatius de pretendre obtenir 15 dies de vacacions. A darrera hora de l’horabaixa, després que Pedro Sánchez des de Madrid digués que no descartava declarar l’estat d’alarma i demanàs a totes les comunitats tancar totes les escoles i universitats, després que el Marroc hagués tancat l’estret de Gibraltar, després s’haguessin suspès els partits de la Champions i totes les competicions esportives, després de saber que se suspenien les processons de Setmana Santa a Balears i la Fira del Ram; aleshores va sortir la presidenta Armengol a dir que es tancaven totes les aules de Balears, no a partir d’avui divendres com ha fet Catalunya sinó a partit de dilluns amb l’afegit que els docents havien d’anar als centres a fitxar. L’actuació de la president Armengol i del conseller Martí March i Antonio Morante no té cap ni peus i torna a posar en evidència el menyspreu cap als docents. Anem a pams:

A on treu cap fer una crida a quedar tothom a casa amb el lema «Quedau-vos a casa» a fi de contenir l’expansió de la pandèmia i a continuació obligar els docents a acudir als centres educatius les properes setmanes, sabent que no hi haurà alumnes a les aules? Però, què passa? Volen Armengol, March i Morante convertir cada centre escolar de Balears en un hospital d’Igualada? Fins quan es mantindran en la idea que els docents som immunes al contagi? Es comportaran com la Lliga Espanyola de Futbol, que no ha suspès tots els partits fins que un jugador del Madrid no s’ha contagiat del virus i han hagut de posar tota la plantilla en quarantena?

Com se menja que mentre les directrius del «Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud» i els polítics reclamen a l’empresa privada que faciliti el teletreball sempre que sigui possible, a fi d’aturar la propagació de l’epidèmia, el govern Armengol s’encaparroti fort i no et moguis a obligar els docents a acudir a marcar a uns centres literalment buits.

Fins quan la sra. Armengol i el conseller March deshumanitzaran els docents, ens discriminaran, a nosaltres i les nostres famílies, i ens tractaran com subjectes "sacrificables" que no anam de feina en comparació amb altres professions i la resta de la societat? Tota la ciutadania ha de saber que la dotació de mitjans informàtics als centres és insuficient perquè tota la plantilla els utilitzi al mateix temps. March i Morante viuen dins una bolla desconnectats de la realitat dels centres. El fets que els docents hàgim de compartir obligatòriament els ordinadors de les sales de professors i dels departaments ens exposa al contagi a causa que els teclats, la majoria vells, són una font de bacteris i de microbis.

Estam farts que els docents hàgim de resoldre sempre les mancances i els dèficits de tot tipus de l’administració perquè, a damunt, Armengol, March i Morante enfonsin la nostra dignitat professional davant de les famílies i la societat. Pretendre que avui facem classe amb normalitat i al mateix temps preparem la feina per a quinze dies perquè els alumnes la facin a casa per via telemàtica, és un disbarat que "ens farà anar de bòlit", com ha reconegut la pròpia presidenta, i que de poc servirà, perquè hi ha alumnes que no tenen els mitjans necessaris a casa. Per altra banda, per fer el seguiment d'aquesta feina a distància tampoc no fa cap falta que als docents ens obliguin anar als centres, cosa que no fan amb d’altres col·lectius. Una vegada més, com durant els pitjors temps de Bauzá, al Govern Armengol li interessa per motius electoralistes desprestigiar-nos davant les famílies més que prioritzar la contenció de l'epidèmia. Com hem dit, això no té ni cap ni peus ni tan sols des del punt de vista sanitari. Dilluns matí, a primera hora, Armengol ha ordenat que es reuneixin tots els claustres de Balears, on els directors com si fossin comissaris polítics repartiran les ordres amb els calendaris de reunions obligatòries durant els propers quinze dies. Imaginau-vos quin desbarat més gros, perquè només que hi hagi un sol docent que doni positiu de coronavirus en un centre aleshores hauran de posar en quarantena tota la plantilla.

UOB considera inadmissibles la improvisació, les anades i vingudes, les contradiccions del govern Armengol i a més, que ens hàgim assabentat per la premsa de les decisions del Govern, en lloc d'informar primer la comunitat educativa pels canals oficials. Així mateix reclama una reunió urgent amb els representants d'Educació, i que avui mateix es dictin instruccions per aplicar les mateixes mesures que altres comunitats com Catalunya, que ha suspès les classes a partir d'avui i ha dispensat els docents de presentar-se als centres, com dicta el sentit comú més elemental.



Palma, 13 de març de 2020