Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 29 d’abril del 2020

Més improvisació, imposició i dubtes, ara amb el retorn a les aules



Circular 180/2020

Una vegada més, quan no és la Conselleria és Madrid qui imposa les decisions de forma unilateral, amb els consegüents dubtes, malestar i nerviosisme per part dels docents, que som els qui haurem de treure les castanyes del foc.

Arran de les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, segons les quals dins la fase 2, prevista com a molt prest per al 25 de maig:

 "obriran els cursos d’infantil de fins a sis anys per a les famílies que acreditin que els pares han de fer tots dos treball presencial sense possibilitat de flexibilització, i sempre limitant l’aforament a l’aula. D’altra banda, i amb caràcter voluntari, els cursos de 4rt d’ESO, 2n de Batxillerat i 2n d’FP de grau mitjà i superior començaran amb una divisió dels grups de més de quinze estudiants al 50% per a assistència alterna o en semigrups paral·lels. També es permetrà l’obertura dels centres d’Educació Especial i l’assistència dels alumnes serà voluntària."

a la mesa d'avui dematí hem demanat qui atendrà els alumnes que vagin als centres, tenint en compte que els docents estam permanentment connectats a distància amb la resta d'alumnes. Igualment s'haurà de veure com es faria a la pràctica la divisió de grups. Personal docent ha contestat que ho estan estudiant i es tractarà en mesa sectorial.

També hem demanat més detalls sobre com es durà a terme l'anunci del conseller Martí March ahir al Parlament, qui entre altres coses va dir:

"a l’estiu es preveuen cursos de reforç educatiu el mes de juliol durant 4 setmanes sempre que les condicions sanitàries ho facin possible i de la mateixa manera s’han mantingut contactes amb ajuntaments i consells per tal de preveure un paquet d’activitats lúdiques i de temps lliure. “Però tot això està encara en procés de treball i pendent de que la situació sanitària ho permeti”."

La videoconferència ha fallat en alguns moments per problemes tècnics i s'ha acordat traslladar les preguntes per correu electrònic a Personal docent. Vos mantindrem informats.