Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 7 de maig del 2020

Les mesures de desescalada previstes són inaplicables




Avui s'ha duit a terme mesa sectorial extraordinària sobre desescalada a l'àmbit de l'educació i la infància amb la presència del Conseller d'Educació, Universitat i Recerca, la DG de Personal Docent i el Director General d'Ordenació, Planificació i Centres.

La postura d'UOB ha estat aquesta:
  • Reiterar la demanda de dimissió del Conseller d'Educació per la gestió irresponsable i erràtica de la crisi sanitària, culminada en les darreres instruccions i per la llista interminable de despropòsits acumulats durant el curs 2019-20.
  • Denunciar que actua al dictat de les ordres imposades des dels despatxos de Madrid per persones que desconeixen la realitat dels centres.
  • Deixar clar que les mesures previstes als esborranys són inaplicables i que passen el mort damunt els docents i els equips directius.
  • Responsabilitzar el Conseller de cada nou contagi que es produesqui als centres escolars.
  • Fer veure la incongruència de preveure mampares a les consergeries, prohibir reunions de més de 3 persones i al mateix temps  obligar-nos a compartir espais tancats amb alumnes.
  • Recordar que un cop que s'ha decidit que les activitats del 3r trimestre només serveixen per pujar nota i que la repetició serà excepcional, no cal complicar més aquest final de curs.

Totes les organitzacions sindicals han coincidit amb matisos de la conveniència de no tornar a les aules fins al setembre, si es donen les condicions sanitàries. Martí March ha assegurat que té clara quina és la postura dels representants dels treballadors i que en pren nota.

Hem plantejat moltes, preguntes, dubtes, propostes i queixes concretes, però no n'hem obtingut resposta. S'enviaran a la a DG de Planificació i la la DG de Personal Docent.

Properament més informació