Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 14 de maig del 2020

UOB exigeix tests de coronavirus abans de tornar a les aules



Circular 185/2020
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix que es facin tests de coronavirus (PCR) a tots els docents, personal no docent i alumnes per tornar a les aules amb les màximes garanties sanitàries, i que Educació desisteixi de la intenció irresponsable de forçar un retorn innecessari als centres el 25 de maig.

La tasca docent implica proximitat i contacte, i al risc de contagi dins els centres s'hi afegeix el de l'expansió del virus cap a l'exterior un cop acabada la jornada escolar. Sobre aquesta qüestió, l'Associació de Pediatres acaba de remetre un informe al Govern espanyol on destaca que les criatures són agents transmissors silents i demana que no s'incorporin a les escoles "fins el control total de la pandèmia". Per tot plegat, la comunitat educativa hauria de ser considerada un grup prioritari a l'hora de fer el tests i detectar asimptomàtics.

UOB va reclamar els tests a la comissió paritària de riscos laborals d'Educació del passat 7 de maig i els representants de la Conselleria van contestar que havien fet una consulta al respecte a la Direcció General de Sanitat i estaven pendents de resposta. Mentrestant, Educació ha traslladat als equips directius unes mesures per incorporar-se als centres que donen per fet que no es podrà mantenir sempre la distància de seguretat entre persones, o evitar compartir superfícies de treball, eines, documents, equips, etc.

Per altra banda, la precipitació del retorn el proper 25 de maig, recordem que sense cap finalitat pedagògica, ha provocat el caos i la confusió. Les instruccions d'Educació no diuen com fer ensenyament presencial i a distància a la vegada sense contractar més docents, desdoblar classes d'infantil sense reforçar plantilla, o conciliar la vida laboral i familiar dels docents, per exemple els que tenen fills entre 6 i 12 anys o conviuen amb persones vulnerables; ni com elaborar un pla de retorn del centre i ser assessorats en el dia a dia sense tècnics sanitaris presents als centres, refer horaris i establir torns, saber si els alumnes s'han pres la temperatura i s'han rentat les mans abans d'entrar, relacionar-se emocionalment amb les criatures mantenint la distància de seguretat, evitar que comparteixin juguetes i material, desinfectar periòdicament espais i objectes sense personal de neteja suficient, mantenir la distància entre alumnes als patis, definir responsabilitats en cas de contagis,  etc. Un cúmul de despropòsits que deixa en evidència la pèrdua de control dels dirigents de la Conselleria i que ens pot dur al desastre.

Palma, 14 de maig de 2020

Diari de Balears:

Última Hora, 15.5.2020