Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 29 de juny del 2020

UOB denuncia que la retallada de docents durà el caos als centres educatius

 

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que la retallada de places docents que Educació ha comunicat als equips directius tindrà conseqüències nefastes el proper curs.

Educació ha donat ordres de tornar a pujar els horaris dels docents de secundària a 19 hores lectives,  que en molts de casos poden arribar a 21 o més, i de suprimir mitges jornades a primària, tot plegat sense haver-se negociat amb els representants dels treballador.

Aquesta retallada de places docents i la manca d'aules per desdoblar fa impossible complir la distància d'1,5m entre pupitres, que a secundària suposaria fer grups de 17 o 18 alumnes, o el màxim de 15 o 20 alumnes per grup a infantil i primària, tal com indiquen els ministeris de Sanitat i Educació. UOB recorda que segons dades de matrícula de principi de curs, a les Balears més de 500 grups d'infantil superen els 20 alumnes, cosa que incompleix les promeses de la Conselleria de fa cinc anys, i més de 400 grups de primària superen la ràtio màxima de 25 alumnes, amb vint-i-dos casos que arriben a 30 i 31 alumnes.

La retallada de places a secundària suposarà també l'eliminació d'hores complementàries, de desdoblaments i de reducció de majors de 55 anys, i ja ha fet que alguns centres es vegin obligats a adjudicar matèries a docents a qui no els correspon ni hi estan preparats per la seva especialitat, en detriment de la qualitat educativa. Aquesta situació caòtica es mantindria encara que es fessin de forma semipresencial els darrers cursos d'ESO. Per altra banda, la seguretat sanitària serà encara més difícil de garantir als instituts grans, amb més de 200 alumnes per nivell, que impliquen més mobilitat i possibilitat de contacte als espais comuns.

UOB denuncia finalment l'opacitat i manca de negociació amb que s'haurà tramitat la Resolució de mesures excepcionals de prevenció per al proper curs, que es tractarà demà en mesa sectorial sense que hàgim disposat de l'esborrany per analitzar-lo, per ordres expresses del gabinet del conseller Martí March.

Palma, 29 de juny de 2020

 UH, 30.6.2020