Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 9 de juny del 2020

UOB reclama que la feina telemàtica del confinament es reconegui com a formació



Circular 191/2020

UOB ha reclamat a la Conselleria d'Educació que reconegui amb almenys 100 hores de formació el teletreball dels docents durant el confinament.

En aquests moments els docents feim una quantitat immensa de feina de manera extraordinària, utilitzant els nostres propis mitjans i ampliant la jornada laboral sense que se'ns reconegui cap hora extra. A la vegada, duim a terme un autoaprenentatge a marxes forçades per tal de dur endavant la docència de forma telemàtica. Cal recordar que la Conselleria no ha disposat cap plataforma, continguts ni recursos, ni havia posat a l'abast de tothom formació suficient en aquestes tecnologies, i com a conseqüència cadascú s'ha hagut d'espavilar pel seu compte.

L'autoformació en mitjans i procediments informàtics repercuteixen en l’enriquiment formatiu dels docents i, per extensió, dels  alumnes, i són aplicables a l'aula. Per altra banda, les circumstàncies actuals han impedit realitzar els cursos de formació permanent programats per la Conselleria i els Centres de professors. Per tot plegat, el reconeixement en hores de formació està més que justificat.