Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 30 de juliol del 2020

UOB acusa el conseller March de vendre fum amb les ràtios


 
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller d'Educació, Martí March, de vendre fum quan ha afirmat en roda de premsa que el proper curs "les ràtios continuaran baixant" perquè "hi ha més professorat". Exigim que la Conselleria publiqui una comparativa de ràtios de grup per comprovar fins a quin punt es produirà la suposada baixada, i advertim que afegir un mestre de suport dins una mateixa aula redueix encara més l'espai interpersonal.

La realitat a la qual ens enfrontam el curs vinent és que els mestres de Música, Anglès, Educació física, Pedagogia terapèutica i Audició i llenguatge s'han reconvertit en mestres tutor, als instituts s'ha augmentat l'horari d'atenció directa als alumnes, amb la consegüent pèrdua de qualitat educativa i sobrecàrrega de feina, i no s'han creat espais per desdoblar grups i garantir la distància de seguretat.

Educació ha practicat sempre l'opacitat amb les dades de ràtios per grup d'alumnes, fins al punt que UOB ha hagut de recórrer a la Direcció General de Transparència per aconseguir-les. Segons dades de matrícula de finals de novembre, més de la meitat dels grups d'infantil superaven el màxim de 20 alumnes promès per la Conselleria i 425 grups de primària tenien més 25 alumnes.

Palma, 30 de juliol de 2020