Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 22 de juliol del 2020

UOB acusa Martí March d'abocar els centres a la propagació de la pandèmia



Circular 201/2020
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller d'Educació, Martí March, d'abocar els centres a la propagació de la pandèmia amb els criteris del Fons COVID-19 que s'han tractat avui a la mesa sectorial. La proposta de quota docent addicional no ha canviat ni una coma i ha estat rebutjada per UOB i la majoria de la representació sindical.

UOB ha votat en contra perquè els nous docents assignats són totalment insuficients i continua sense plantejar-se l'habilitació d'espais per desdoblar grups i garantir la distància de seguretat. Es proposen únicament 458 docents més, que proporcionalment no són ni la meitat dels que s'han anunciat a altres territoris com Catalunya, i si per una banda Planificació ha dit que no s'aplicarà el 10% extra de matrícula sobre els màxims per grup, de 22 alumnes a infantil, 25 a primària, 30 a ESO i 35 a Batxillerat, no s'ha compromès a aconseguir els espais per crear els nous grups perquè "no poden fer miracles".

En resum, es confirma que haurem d'afrontar el proper curs amb els espais de sempre, amb els centres desbordats amb ràtios excessives i fins i tot il·legals, i amb la impossibilitat que les escoles ocupin espais nous dins els edificis, perquè els cursos passats ja han hagut de renunciar a biblioteques, aules de música, informàtica, gimnasos, etc., precisament per reduir ràtios.

L'escenari inicial presencial, amb les aules estibades, fa preveure l'aparició de rebrots, l'exposició de les famílies al virus i el pas automàtic a l'escenari B o semipresencial, on els docents haurem de fer docència tant presencial com a distància, amb el corresponent augment de la càrrega de feina. UOB ha demanat al conseller March si aquest és el pla ocult de la Conselleria i ens ha contestat que "preveuen els tres escenaris possibles".

Per altra banda, no és de rebut que la Conselleria exposi com una victòria l'augment de 458 docents, quan la realitat és que als instituts s'augmenta l'horari de docència directa i a les escoles es converteixen en tutors els mestres de Pedagogia terapèutica, Audició i llenguatge, Música, Educació física i Anglès, amb la desatenció als alumnes amb necessitats especials i la pèrdua de qualitat educativa que això comporta.

UOB ha fet constar en acta la protesta perquè el conseller March ha presentat unes xifres tancades, anunciades el dia abans als mitjans de comunicació, i ha evitat una vegada més una vertadera negociació en mesa sectorial. Per al conseller, les reunions amb els representants dels treballadors són un simple tràmit que convoca per obligació legal, i acaba aplicant les decisions via fets consumats encara que es trobi amb l'oposició de la part social.

Palma, 22 de juliol de 2020
 
 

UH, 23.7.2020