Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 14 de juliol del 2020

UOB crida els claustres a no aprovar plans de contingència sense distància de seguretat


Circular 199/2020
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, crida els claustres a no aprovar plans de contingència amb les condicions imposades per la Conselleria, que no respecten la distància de seguretat i posen en perill la salut de docents, alumnes i famílies, i a redactar-ne d'altres que reclamin els espais i docents necessaris per reduir les ràtios. Educació es vol llevar la responsabilitat de damunt en cas de rebrots, protestes de les famílies, més sobrecàrrega de feina, etc., i traslladar-la als claustres i consells escolars obligant-los a elaborar i aprovar aquests plans.

Instam igualment els directors de secundària a sol·licitar els docents necessaris amb 18 hores lectives, atès que el Departament de Planificació ha manifestat en mesa sectorial que no s'obliga ningú a calcular la quota a 19 hores.

Pel que fa a les mesures de prevenció del proper curs, acusam d'irresponsable el conseller d'Educació, Martí March i li exigim una rectificació immediata pels següents motius:

- Es preveuen grups fins a 4t de primària, o fins a 6è en centres petits, de 25 a 31 alumnes en contacte directe i sense mascareta, amb el perill evident de contagi i propagació a l'entorn familiar, on sovint són els padrins els que tenen cura de les criatures.

- A la resta de grups s'haurà a dur mascareta tota la jornada escolar, perquè tampoc no es desdoblen i serà impossible mantenir la distància de seguretat.

- Els centres hauran d'afrontar el dia a dia sense cap infermer in situ i amb un Servei de Prevenció desbordat, que ara mateix només té quatre tècnics, tres metges, tres infermers i dos administratius (un de baixa) que han d'atendre més de 300 centres, 13.000 docents i 170.000 alumnes. (1)

- La retallada de places docents implicarà eliminar classes d'educació física, anglès o música a centres de primària. En cas de passar a l'escenari semipresencial, com sembla probable i ja es planteja fer en algunes escoles des del principi de curs, es multiplicaran la sobrecàrrega de feina i les hores extra impagades perquè haurem de fer classe tant presencialment com telemàticament.

Tot aquest cúmul de despropòsits es deu principalment a la manca d'una inversió econòmica extra que s'afegeix a l'infrafinançament educatiu històric, i a la retallada de places docents en lloc d'ampliar-les, a diferència del que han fet territoris com Catalunya, País Valencià o Andalusia. UOB exigeix una vegada més una inversió de xoc que permeti contractar docents i habilitar els espais necessaris per desdoblar grups.

Palma, 14 de juliol de 2020

(1) Informació correcta, corregida el 15.7.2020

AraBalears:
dbalears.cat:

UH, 15.7.2020