Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 17 de setembre del 2020

Mesa Sectorial 16/9/20. Substituts "express"

 





Ahir matí, de manera telemàtica, es va reunir la Mesa Sectorial d'Educació amb la participació de la directora general de Personal Docent i del cap de Departament de Personal Docent, entre d' altres representants de l'Administració.

S'han tractat dos dels tres punts prevists a l'ordre del dia: Places per a substitucions inajornables i de curta durada i Concessió de trasllats per raons de salut o rehabilitació de funcionaris, que va quedar ajornat a l'anterior Mesa. El punt de Modificació de la convocatòria d'adjudicacions es va retirar de l'ordre del dia.

Places per a substitucions inajornables i de curta durada

Es va aprovar una resolució que, bàsicament, preveu la creació i adjudicacions de places de substitucions "express". Aquestes places sortiran en el tràmit ordinari de substitucions del cap de setmana i tendran les següents particularitats:

  • El centre de destinació serà la Conselleria (en el cas de Mallorca) i les delegacions territorials (en el casos de Menorca i Eivissa-Formentera)
  • Hi haurà places d'infantil, de primària i d'àmbits SL i CT
  • La durada serà des de l'adjudicació i fins a final del trimestre escolar.
  • S'adjudicaran respectant l'ordre a la borsa dels aspirants que hi participin i les seleccionin.

  • Els interins que seleccionin aquestes places es comprometen a:
    • Cobrir substitucions de curta durada (3, 4, 5 dies...) de tutors d'infantil, de primària i de professors d'ESO que estiguin de baixa per causes directament relacionades amb la Covid-19 (quarentenes, pendents PCRs, etc.) en els centres de tota la illa de destinació d'aquestes places. A aquests efectes Eivissa i Formentera es consideren una única unitat territorial.
    • Incorporar-se en 24 hores en el centre on s'hagi produït una d'aquestes baixes.
    • No renunciar a la plaça adjudicada.
  • Altres particularitats:
    • Si en acabar la substitució d'una d'aquestes baixes no és necessari anar a un altre centre a cobrir-ne una altra, l'interí romandrà en el centre fent suports, a l'espera que es produeixi la necessitat de substitució en un altre lloc.
    • Es consideraran tutoritzats, a menys que algun dels directors faci un informe negatiu.

Posicionament d'UOB

Tot i que aquesta mesura dóna una resposta ràpida als centres educatius que amb motiu de la pandèmia registren baixes importants entre els docents que afecten al normal funcionament dels centres, no és menys cert, i així ho férem constar, que aquesta necessitat sorgeix per la manca de dotació de suficients docents als centres, que amb l'escassetat de les seves plantilles es veuen desbordats en produir-se qualsevol baixa.

Per altra banda, demanàrem la modificació de la resolució de la tutorització, en el sentit que siguin susceptibles de tutoritzar aquells docents que puguin acumular el mes de docència en períodes mínims de quinze dies i no se'ls exigeixi un mes consecutiu.

Publicació BOIB

Com que la necessitat de substitucions és urgent, avui mateix s'ha publicat la resolució al BOIB, la qual cosa permetrà que demà divendres ja s'ofereixin aquestes places en el tràmit ordinari de substitucions.


Concessió de trasllats per raons de salut o rehabilitació de funcionaris

UOB no va dona suport a un esborrany de resolució que, encara que en el seu conjunt normalitza una sèrie de situacions que fins ara es resolien "com es podia", no dona una sortida satisfactòria a aquells interins que es veuen desplaçats de la seva vacant per aquesta qüestió.

Així, la nostra posició és no aprovar aquesta resolució fins que es respectin:

- el dret a la protecció de la salut del funcionari que necessita un canvi per aquest motiu, i

- el dret al treball del funcionari interí que és expulsat de la seva vacant.

L'Administració es va comprometre a estudiar fórmules, dins el marc normatiu, que millorin la situació dels afectats, com ara poder-lis oferir la plaça que deixa buida el funcionari desplaçat, i remetre'ns noves redaccions de l'esborrany en aquest sentit.