Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 9 d’octubre del 2020

UOB acusa el Govern de retallar els contractes de docents interins


Circular 214/2020

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear acusa el Govern balear de tornar a les retallades del PP de Bauzà amb el cessament dels interins substituts a 30 de juny, mitjançant una llei de 2018 que modifica normatives de sectors diversos com turisme, urbanisme, ordenació farmacèutica, transports, residus, etc.

Educació va estendre els contractes dels interins amb la llei de pressuposts de 2017, que modificava el Decret llei 5/2012 o "decret de les retallades" del PP i establia que, a partir del curs 2017-2018, els interins amb nomenament en vigor a dia 1 de juny i cinc mesos i mig de serveis havien de cessar el 31 d’agost, o bé a la data de reincorporació del titular. Aleshores UOB va reclamar que les extensions de contracte es regulassin amb una resolució, a fi de no haver de presentar reclamacions individuals, cosa que Educació no va fer.

L'any passat, emperò, les reclamacions promogudes per UOB van obtenir el silenci per resposta. Finalment, Educació ens ha contestat que ja no accepten reclamacions per aplicació de la llei 6/2018, que estableix que els interins substituts cessen en tot cas, com a màxim, el 30 de juny, la qual cosa suposa, a la pràctica, tornar a aplicar el Decret del PP a les substitucions que no són de tot el curs escolar.

UOB denuncia aquest atemptat als drets laborals per la porta de darrere, i recomana els interins afectats que no deixin de presentar la reclamació per si es produeixen canvis normatius. Al mateix temps, insta els partits que donen suport al Govern que facin els canvis legislatius necessaris per recuperar els drets perduts pels docents.

Palma, 13 d'octubre de 2020