Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 3 de maig del 2021

Rèquiem per l'FP


Circular 231/2021

Avui migdia ha continuat la Mesa Sectorial que començàrem dijous passat sobre la creació del Centre d'Innovació, Formació i Desenvolupament de la Formació Professional. Concretament, es va haver d'ajornar el Torn obert de paraula. La represa ha comptat amb la presència del director general de Formació Professional i de la directora general de Personal Docent.

Essent una Mesa sobre Formació Professional, hem encetat amb aquest tema el nostre torn, encara que hem aprofitat per treure a rotlle altres qüestions que són, ara per ara, objecte de preocupació de molts dels companys docents.

- Formació Professional

A les mancances ja manifestades en la nostra intervenció el passat dijous (vegeu nota Mesa) hi hem afegit la nostra indignació per les notícies que han arribat dies passats des del govern central, en el sentit de la pretensió, manifestada per la ministra Celaá, de derogar l'annex VI del Decret 297/2017 i que suposaria, de facto, deixar sense feina un caramull de professionals de la formació professional, que any rere any han mostrat la seva professionalitat en el desenvolupament de la seva feina i que suposaria, com cada vegada que toquen la normativa d'FP, una altra ferida de mort a aquests estudis. Hem demanat que consti en acta que instam la Conselleria a defensar a Madrid els professors tècnics, objecte de menyspreu constant per part del Ministerio i que no permeti aquesta nova envestida a la Formació Professional.

Continuant amb la formació professional, també hem posat de manifest la preocupació mostrada pels docents en tot allò referit als criteris de promoció i titulació que permetran la titulació d'alumnes sense que hagin adquirit les necessàries competències professionals per al correcte desenvolupament de la tasca per la qual estaran titulats.

- Curs 21-22

UOB ha demanat als directors generals presents que transmetin al Conseller i al director general de Planificació i Centres el nostre malestar perquè encara no s'ha convocat la Mesa sol·licitada per UOB per definir l'organització del proper curs i que, vistes les notícies que ens arriben del centres i pels mitjans de comunicació, tornarà a ser el "paripé" en què s'han convertit les meses, especialment d'aquesta direcció general, convocant els representants dels treballadors a una suposada "negociació" quan tot ja està fermat i comunicat a l'opinió pública en rodes de premsa.

És absolutament necessari davallar les ràtios i augmentar la quota de professorat, no podem estar un curs més amb mestres fent les funcions que no els pertoquen, amb alumnes amb necessitats sense la dedicació que necessiten, amb horaris de mestres i professors amb jornades interminables...

- Oposicions

En relació a aquest tema, hem plantejat alguns interrogants a la directora general:

  • Quan es publicarà la relació definitiva de tribunals, la seva assignació als opositors i les dates i llocs concrets de les proves?
  • Quins protocols sanitaris es seguiran?
  • Està previst l'ajornament de proves per aquells opositors que es trobin en situació de quarantena en les dates previstes per les proves?
  • Hem demanat, també, que es dispensi els opositors d'assistir a les activitats lectives els dies 18 i 21 de juny (anterior i posterior a la part A)
 La directora general de Personal Docent ens ha respost el següent:
  • Estan fent feina per poder fer la publicació de tribunals i de la resta de qüestions el més aviat possible, però que els ha desbordat la quantitat d'al·legacions rebudes.
  • Convocaran els sindicats a una reunió per donar-los a conèixer els protocols sanitaris un cop la conselleria de Salut els hagi validat.
  • Només està previst l'ajornament de proves en el casos que hi pugui haver d'opositores embarassades que es trobin en situació de donar a llum.
  • És impossible donar dos dies de permís a tots els implicats en les oposicions, entre opositors i tribunals representen al voltant del 50% de les plantilles dels centres, fet que ho fa inviable. Davant la nostra insistència però, s'ha compromès a donar instruccions als centres que flexibilitzin l'assistència dels opositors que, per haver-se de traslladar d'illa, puguin tenir problemes de desplaçament.

- Vaccinació

UOB ha demanat que es traslladi a la Conselleria de Salut i ens doni resposta al següent:

  • Donar la possibilitat, al professorat que voluntàriament ho manifesti, de rebre la 2a dosi del vaccí Astra Zeneca.
  • Saber quan es reprendrà la vaccinació dels/de les companys/es que quedaren sense vaccinar quan es va canviar l'estratègia de vaccinació i es va destinar Astra Zeneca només a majors de 60 anys.
  • Demanar que es faci abocament de les dades dels docents en el sistema de bitcita (especialment dels que pertanyen a entitats privades i no figuren en el sistema de salut) per tal que els docents que ja poden ser vaccinats per grups d'edat puguin demanar cita online per fer-ho.