Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 21 de maig del 2021

Senyor Conseller, ens organitzem?



 Comunicat de premsa/Circular 232/2021

Just fa un mes, UOB Ensenyament va sol·licitar a Conselleria, mitjançant una instància, que es convoqués una mesa sectorial per parlar de l’organització del proper curs escolar. Han passat ja 30 dies i segueixen sense donar-nos resposta. Esperarem a principi del curs vinent per preparar tot el procés escolar?

Sabem que ha estat un curs difícil on tot el personal docent ha treballat a contracorrent i adaptant-se a decisions marcades per Conselleria fora pensar gaire. Arriba final de curs i és palesa la necessitat d’organització i planificació perquè dia 1 de setembre cada docent sàpiga què ha de fer i a què atendre’s. No podem permetre un altre curs escolar minat per l'esgotament físic i psíquic del personal docent, hem de poder negociar amb Conselleria un pla adient a la situació que vivim

Ahir, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, acompanyats del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la directora general de Salut Pública i Participació, Mª Antònia Font, van fer una roda informativa esmentant algunes de les característiques del pròxim curs escolar sense que s’hagi replantejat res a cap Mesa Sectorial, però sí donant instruccions als centres sobre ràtios i plantilles. 

UOB Ensenyament segueix demanant, a part de la Mesa, el mateix que fa un mes:

- Quines seran les ràtios?

- S’arribarà a la presencialitat de totes les etapes educatives?

- Quines instruccions es donaran per a gestionar els espais en els centres?

- Podrà el personal docent fer la seva funció de tutoria i l’especialista desenvolupar la seva pròpia? 

- Es proporcionarà tot el material necessari a principi de curs, si n’és el cas (màscares)?

- Es farà ús de les màscares a les classes? A quines edats?

Aquestes i moltes altres preguntes haurien de quedar contestades abans de finalitzar aquest curs escolar. No ens podem permetre començar un curs nou sense planificació i organització i s’ha de fer per al professorat però també per a l'alumnat i les famílies.