Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 8 de setembre del 2021

Hi tornarà a haver "brigades exprés"


Ahir, 7 de setembre, es va reunir la Mesa Sectorial. Abans d'entrar en l'ordre del dia, se'ns ha informat d'alguns canvis en l'organigrama de la Direcció General de Personal Docent. S'ha dividit la direcció general en dos departaments, i s'ha nomenat com a cap del nou departament el fins ara cap de servei de secundària, Albert Flores. El substituirà com a cap de servei de secundària Marco Alarcón.

        1. Modificació Annex 4

S'ha informat de la inclusió de les titulacions necessàries per accedir a les places que tenguin el perfil significatiu d'Educació Social, tota vegada que ara aquesta funció serà desenvolupada per professorat de la borsa i no per personal laboral.

La nostra intervenció en aquest punt ha estat ben clara. Els hem recordat que fa molt de temps que els demanem una revisió exhaustiva d'aquest annex de la convocatòria d'interins. És ben necessari asseure'ns i treballar aquest document.

        2. Substitucions urgents i inajornables "brigada exprés"

Tornarà a crear-se un grup de docents per cobrir substitucions de curta durada i/o cobreixin els primers dies de baixa fins adjudicar-se la substitució en el següent tràmit. Després del bon funcionament observat el curs passat, creiem positiu continuar amb aquest sistema que alleugereix la pressió dels centres de primària.
A diferència del curs passat, que es va fer la contractació per trimestres (que es va prorrogar en molts casos), enguany la contractació ja es farà inicialment per tot el curs, per la qual cosa hem reclamat a Conselleria que aquestes places tenguin la consideració de vacant a tots els efectes (puntuació per experiència i cobrament de l'estiu) i acabin el 31 d'agost i no el 30 de juny com ens han informat des de la direcció general de Personal Docent.

Inicialment es farà una contractació de 25 docents que, en la mesura que sigui possible, s'adjudicaran en el proper tràmit de substitucions, i sense tancar que es puguin incrementar si la situació sanitària ho requereix, distribuïts territorialment de la següent manera:

  • Mallorca: 14 docents
  • Menorca: 4 docents
  • Eivissa: 6 docents
  • Formentera: 1 docent

        3. Regulació de la fase de pràctiques.

Si has aprovat les oposicions i enguany realitzaràs les pràctiques has de saber què:

- La durada de la fase de pràctiques és d'un mínim de 5 mesos d'activitat docent, de forma excepcional (bàsicament en casos de maternitat) pot reduïr-se fins a completar almenys 3 mesos.
- La comissió de valoració estarà formada per: inspector, director i tutor.
- S'ha de fer un dictamen de valoració de la competència docent (graelles annexades a la convocatòria), amb un mínim d'un 75% de valoració satisfactòria.
- Realitzar el portafolis, que ha de ser lliurat abans de l'1 de juny (Guia per al docent).
- Certificar un mínim de 20h de formació permanent abans de dia 31 de maig de 2022.

UOB Ensenyament ha acabat la seva intervenció reclamant la solució efectiva dels problemes informàtics que estan afectant tràmit rere tràmit tots els processos informàtics de la Conselleria d'Educació.