Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 18 de febrer del 2022

On són les places dels camps d'aprenentatge?



UOB Ensenyament ha registrat una instància a Conselleria perquè expliqui com així les places dels Camps d'aprenentatge no han sortit en el concurs de trasllats d'àmbit autonòmic quan des de la Direcció General de Personal Docent es va afirmar que aquestes places es convertirien en orgàniques i hi podrien optar els funcionaris del cos de mestres.

Ens vàrem assabentar d'aquesta novetat ja a partir de dia 2 de novembre amb la publicació al BOIB de la de la Resolució de convocatòria del concurs de trasllats d'àmbit autonòmic. Concretament a la base 9a punt 1. preveu que:

Els mestres poden demanar les places corresponents a l'especialitat o les especialitats docents de les quals són titulars dels centres que apareixen en els apartats A, B, C, D, F, J, K, L, M i N de l'annex 11 i per a les especialitats que figuren en l'annex 4

Concretament l'apartat N de l'annex 11 de la resolució és el que inclou el llistat de Camps d'Aprenentage, tot assignant un codi de centre a un. No obstant, a l'annex 4 no es preveuen les especialitats del cos de mestres que han de poder concursar als camps d'aprenentatge. Curiosament ni tan sols hi apareixen els camps d'aprenentatge com a centre en aquest annex 4, la qual cosa sembla incongruent si la base 9a punt 1 els preveu i llavors tornen a aparèixer a l'annex 11. Es podria pensar que es tracta d'un error.

Podeu consultar la resolució completa del concurs de trasllats AQUÍ

Però aquí no acaba la cosa. La intenció de la Direcció General de Personal Docent de convertir en orgànica una plaça de cada Camp d'Aprenentatge per al cos de mestres es va confirmar a la Mesa Sectorial de dia 12 de novembre en la qual vàrem tractar l'esborrany dels Criteris específics per establir les plantilles orgàniques dels centres docents públics d'ensenyament no universitari de les Illes Balears per al curs 2022-2023. En aquesta mesa se'ns va assegurar per part del cap del Departament de Personal Docent, el Sr. Albert Flores que a cada Camp d'Aprenentatge es consolidaria una plaça per als funcionaris del cos de mestres. Així ho va incloure el punt 2.2.10 lletra g) de l'annex de la resolució de criteris.

Amb aquestes informacions els companys i companyes del cos de mestres varen tramitar les seves sol·licituds de participació en el concurs de trasllats entre els dies 3 i 22 de novembre de 2021 a través del tràmit telemàtic habilitat a tal efecte. Tràmit, per cert, que sí que deixava triar els camps d'aprenentatge ja que disposaven de codi. Fet que es pot demostrar amb els justificants desats pels companys i companyes que varen incloure un Camp d'Aprenantatge en la seva tria.

Així les coses, el punt d'inflexió el trobam dia 20 de gener de 2022 amb la publicació en el BOIB de la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears de 11 de gener de 2022 per la qual es publiquen les plantilles orgàniques i la relació de llocs de feina vacants del cos de mestres.

En aquesta resolució no hi apareixen els Camps d'Aprenentatge i, per tant, no hi ha creada cap plantilla orgànica al respecte. 

Amb la qual cosa, els companys i companyes del cos de mestres varen participar en el concurs de trasllats amb unes condicions que després no s'han fet efectives.

Des d'UOB Ensenyament volem aclarir què dimonis ha passat i exigim a Conselleria que ho arregli de manera immediata i que aquestes places s'assignin en el concurs de trasllats actual.

Cal fer notar que si aquestes places surten en el concurs de trasllats del curs que ve, que és d'àmbit estatal, podrien veure's ocupades per funcionaris provinents d'altres comunitats, fet que ens pareixeria inacceptable quan hi ha companys i companyes que mai han pogut accedir a aquestes places i que enguany, a la fi, veien l'opció d'accedir-hi a través d'un procés suposadament transparent.