Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 16 de setembre del 2022

Ajudes de Fons Social: urgeix una actualització

Circular 262/3

Ahir, dijous dia 15, es va reunir com cada mes la Comissió de Fons social, de la qual en formen part representants de la Conselleria i dels diferents sindicats.

Recordam que a aquestes sessions es presenta la documentació referida a:

  • Bestretes ordinàries i extraordinàries.
  • Llistat d'ajudes denegades (motiu de denegació)
  • Llistat d'ajudes concedides (tipus d'ajuda, data d'inici, import)

UOB Ensenyament va aprofitar el torn obert de paraula per demanar per enèsima vegada i fer constar en acta que es revisi el decret de Fons social, que no s'ha tocat des del 2002, tant pel que fa a quanties econòmiques com a conceptes d'altres ajuts no reconeguts actualment.

En concret, també vàrem recordar que dins la modalitat d'ajudes per estudis que té per objecte sufragar, en part (llibres i material), les despeses que el personal docent no universitari al servei de la comunitat autònoma de les Illes Balears realitzi en matèria d’estudis oficials universitaris o d’estudis oficials de règim especial, pel fet que els cursi ell mateix o els seus fills majors de devuit anys i menors de vint-i-cinc, s'hi haurien d'incloure els estudis de cicles formatius de grau superior, ja que el Ministeri també els considera també Estudis Superiors.

La revisió del decret està reclamada des de desembre de 2016 i la proposta d'actualització es va aprovar per unanimitat a la Mesa sectorial del 13/02/18. Funció pública continua donant la callada per resposta.

A la petició d'UOB, Miquel Bujosa, cap de servei de Primària, en aquesta ocasió va respondre que Fons Social no pot modificar aquest decret i ens va convidar a plantejar-ho al torn obert de paraula d'una mesa sectorial.

Així ho farem.