Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 28 de febrer del 2015

UOB denuncia que el PP no convoca oposicions a les Balears però sí a Extremadura



UOB Ensenyament reclama la convocatòria d'oposicions a ensenyament primari i secundari a les Illes Balears per a l'any 2015. La Conselleria no convoca oposicions des del 2011, quan va treure a concurs 146 places que no cobrien totes les especialitats, i a la darrera mesa sectorial de 9 de febrer, el director general d'Educació, Antoni Vera, va manifestar que "hi ha un termini de tres anys per poder treure places a oposicions" un cop s'hagi publicat la nova oferta pública d'ocupació. Si no es convoquen fins el 2018 hauran passat set anys sense oposicions, mentre que Extremadura, una comunitat autònoma de dimensions semblants a les Illes Balears, l'any 2013 va convocar 100 places de primària i el 2015 en convocarà 166 de secundària.

Segons UOB Ensenyament, aquest fet és una mostra més de la diferència de tracte que el PP atorga a les comunitats autònomes ja que n'hi ha unes – Balears, per exemple-- que destaquen per les retallades extremes en educació, sanitat, infraestructures, etc. i d'altres –com Extremadura-- on les retallades són mínimes. Així ens trobam que mentre Bauzá del PP puja imposts a Balears, congela oposicions en educació, no relleva les baixes per jubilació, deixa els PAC de la Part Forana sense metges els horabaixes, no fa manteniment dels edificis escolars i tot són goteres etc.; en canvi, el president d'Extremadura, Monago, davalla imposts a càrrec de l'espoli fiscal que pateix Balears, convoca oposicions, fa inversions en infraestructures i en manteniment d'edificis públics, proporciona un ordinador portàtil a tots els escolars d'Extremadura, etc.

Tant Bauzá com Monago, són presidents i tots dos del PP; la diferència està en el fet que mentre el primer només mira pels interessos de Madrid, maltracta Balears i no té altra obsessió que fer mèrits davant Rajoy; el segon, en canvi, mira més pels interessos de la seva terra i dels ciutadans que paguen imposts a Extremadura.

Palma, 28 de febrer de 2015