Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 2 de març del 2015

UOB abandona la mesa sectorial per disconformitat amb la marginació de l'Assemblea de Docents

Avui dematí, els representants d'UOB Ensenyament han abandonat la Mesa Sectorial d'Educació just acabada de començar i després de llegir una Prèvia i que resumim en dos punts:

PRIMER.- Si dues persones volen negociar de bon de veres el primer que fan és acordar dia i hora de les reunions. Quan la Conselleria convoca, sense haver consensuat amb els comitès de vaga, dijous a última hora (14.30 h) sabent que divendres és festa, demostra que no té cap voluntat de negociació i que tot és una comèdia que intenta amagar la discriminació de l'Assemblea de Docents a les negociacions. ¿Com pretén Antoni Vera que els membres dels comitès de vaga puguin preparar la reunió de dilluns a les 8,45 h si, entre i entre, no hi ha cap hora laboral?

Dijous passat, el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents en rebre la convocatòria decidida d'una manera unilateral per la Conselleria i comunicada just abans de tancar els centres escolars, va demanar un ajornament i encara espera resposta.

Avui, els representants d'UOB Ensenyament, abans d'abandonar la MSE, hem proposat convocar la reunió de la conselelria amb els comitès un horabaixa a partir de dijous atès que demà ja hi havia previst des de fa dies una reunió del comitè de vaga de l'AD i dimecres també hi ha convocada una assemblea general.

SEGON.- Hem demanat suspendre la MSE perquè tots els punts de l'ordre del dia, a excepció del 1r que era l'aprovació de l'acta de la mesa anterior, formen part de la Taula reivindicativa de la vaga indefinida. El punt 2, «Procés d'adjudicacions provisionals» (substitucions) curs 14-15, afecta el punt 6 de la Taula que reclama la «substitució immediata de les baixes». El punt 3, «Informació elaboració de Relació de Llocs de Treball i convocatòria d'oferta pública d'ocupació», afecta el punt 5 que reclama la «recuperació de les plantilles anteriors a les retallades». I els punts 4, 5, 6 i 7, sobre els Projectes de decret que estableixen els currículums de Secundària i Batxillerat i Projectes d'ordre que els despleguen, afecten el punt 10 que «Demana a la Conselleria que insti el Govern central a retirar la LOMCE».

Tenint en compte que el Sr. Antoni Vera ha dit que els comitès de vaga havien estat convocats correctament en temps i forma, tenint en compte que ha dit que no pensa tornar-los a convocar per tractar la «suspensió del nomenament de nou personal funcionari interí docent i de la contractació de personal laboral temporal docent»; i tenint en compte que, segons la seva opinió, els punts 4, 5, 6 i 7 no afecten la Taula reivindicativa de la vaga indefinida; és per la qual cosa que hem decidit abandonar la MSE (12.20 h), no sense abans advertir que, de continuar la reunió tractant tots aquests punts «s'estaria produint, segons la nostra opinió, una infracció legal i ens veurem obligats a denunciar allà on faci falta aquesta acció i els actors que hi participin».

Mentre hi ha convocada una vaga legal, no es poden tractar els punts de la Taula reivindicativa en una Mesa sectorial si prèviament no s'han tractat amb els comitès de vaga. Només es poden abordar en una MSE, en el cas que les dues parts (administració i comitès de vaga) així ho acordassin.

Palma, 2 de març de 2015

Signen: Antònia Font Tous i Joana M. Romaguera Vallejo, portaveus d'UOB Ensenyament.