Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 5 de juny del 2015

HORARIS LOMCE: NO AMB EL NOSTRE VOT!



Circular 8/2015

Des d'Unió Obrera Balear ens afegim a la crida de l'Assemblea de Docents a votar NO als horaris LOMCE, i volem sortir al pas de les manipulacions, coaccions i tergiversacions a què es veuen sotmesos alguns claustres.

Recordam que hi ha llibertat absoluta per votar SÍ, NO, en blanc o abstenir-se. No en mancaria d'altra! La teoria de “l'imperatiu legal” que suposadament obligaria a votar SÍ, que alguns directors es treuen de la màniga i fan servir com a amenaça per intimidar els companys, és una fal·làcia que no se sosté de cap manera.

Condemnam, igualment, les amenaces d'alguns directors de convocar claustres el mes de juliol fins que surti el SÍ. Afortunadament ja estam vacunats contra aquesta mena de bravejades, que ja coneixem de les votacions del TIL i les PGA i que al final sempre acaben essent un “farol”.

Per altra banda, demanam a l'Associació de Directors d'Ensenyament Secundari de Mallorca, ADESMA, que confirmi o desmenteixi si ha enviat un comunicat als associats instant-los a evitar el vot contrari, cosa que implicaria un gir de 180 graus respecte a la nota de premsa d'11 de gener on demanava l'ajornament de la LOMCE. Si ADESMA ara és partidària de la LOMCE, sigui perquè atorga més poder als directors, per compromisos adquirits a l'hora de definir places, o perquè tenen ganes de tancar aviat les quotes de plantilla, té l'obligació moral de fer-ho saber a la comunitat educativa.

Tot i aquest joc brut, a hores d'ara ja són 19 els centres, com a mínim, que han votat NO als horaris LOMCE. Aquesta xifra, que pot augmentar els propers dies, ja és en si mateixa una victòria dels docents que ens preocupam per una educació de qualitat i en català. Si algunes directives, la Conselleria o el nou govern volen imposar la LOMCE de Wert i Rajoy, allà ells! Però que es llevin del cap obligar-nos a ser-ne còmplices, perquè els temps de la dictadura i la “obediencia debida” ja han passat a la història.

Palma, a 5 de juny de 2015