Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 2 de juny del 2015

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca dóna suport a l'ajornament de la LOMCE


Comunicat de l'ASM:

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca dóna suport a l'Assemblea de Docents en la seva reclamació d'ajornar la LOMCE

 

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca instam els partits que estan en disposició de formar Govern que es comprometin públicament a ajornar la LOMCE, tal com reclama l'Assemblea de Docents. Consideram un deure inexcusable que els partits que demanaren l'ajornament al Govern del Partido Popular abans de les eleccions, ara facin aquest anunci el més aviat possible, a fi de donar tranquil·litat a les famílies i centres educatius de cara al proper curs.

La LOMCE, imposada en solitari pel Partido Popular, té entre d'altres objectius la retallada de competències educatives a les comunitats autònomes amb llengua i identitat pròpies, com és el cas de les Illes Balears. Només per aquest motiu ja mereix la nostra repulsa més ferma. Per altra banda s'ha volgut implantar precipitadament i sense consultar de forma adequada la comunitat educativa, cosa que ha comportat la petició d'ajornament per part del Consell Escolar de les Illes Balears. Si a més tenim en compte que té els dies comptats, com ho fa preveure el probable canvi de color polític al govern de l'Estat, és evident que la mesura més assenyada és no aplicar-la el proper curs, com ja han anunciat que faran altres comunitats autònomes com Catalunya, el País Basc, Navarra, les Canàries, Andalusia o Astúries. 

Els partits polítics que ara negocien el futur govern deuen bona part del seu èxit electoral a les mobilitzacions dels docents i al suport de les famílies. Ara tenen l'obligació moral de no defraudar-los.

Palma, a 31 de maig de 2015
Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca


http://www.assembleamallorca.cat/comunicats/LAssemblea-Sobiranista-de-Mallorca-dona-suport-a-lAssemblea-de-Docents-en-la-seva-reclamacio-dajornar-la-LOMCE