Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 2 de juny del 2015

MÉS inclou ajornar la LOMCE a ESO i Batxillerat a la proposta de mínims per negociar el Govern


Reproduït de dbalears.cat:

MÉS aprova una «proposta de mínims» abans d'emprendre les negociacions amb Podem i PSIB 
dBalears | 02 juny 2015

L'Executiva de MÉS per Mallorca, de forma consensuada amb MÉS per Menorca, ha aprovat aquest dilluns la proposta de «bases pel canvi», el paquet de mesures programàtiques que traslladarà a les negociacions amb el PSIB i Podem que comencen aquest dimarts amb l'objectiu de «constituir equips executius de canvi» al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca.


La primera condició que MÉS planteja als altres partits, PSIB i Podem, és que les seves direccions estatals es comprometin amb la millora durant l’any 2016 del sistema de finançament autonòmic, amb la perspectiva d'incrementar almenys en 700 milions d'euros anuals els comptes públics de la CAIB o bé mitjançant l'aplicació del principi d'ordinalitat o la supressió del fons de suficiència.

Entre les altres mesures urgents dels «acords pel canvi» plantejades per MÉS cal destacar, entre d'altres, tot un paquet de mesures de rescat de persones, que inclou la restitució de la targeta sanitària per a tothom; un pla urgent de beques menjador i lluita contra la pobresa; mesures contra la pobresa energètica i un decret per aplicar la renda mínima garantida de 500 euros per a les famílies sense recursos.

El paquet de mesures urgents també fa referència a qüestions mediambientals, com ara la paralització de la importació de residus de l'estranger, i el recurs de la via judicial per aturar les prospeccions petrolieres. La recuperació del diàleg amb la comunitat educativa, la derogació del TIL, de la llei de símbols o l'ajornament en l'aplicació dels currículums de la LOMQE a ESO i batxillerat són algunes de les mesures que també s'inclouen en les mesures plantejades de cara als primers 100 dies de l'executiu.

Notícia completa:
http://dbalears.cat/balears/2015/06/02/286154/mes-aprova-proposta-minims-abans-emprendre-les-negociacions-amb-podem-psib.html