Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 2 de juliol del 2015

El PP se'n va del Govern burlant-se de la Llei de Llibertat Sindical

El director general en funcions d'Educació, Antoni Vera, i de Treball, Onofre Ferrer

Des del 30 de gener UOB Ensenyament ve reclamant a la Conselleria d'Educació un local en compliment de l'article 8, apartat c, de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, que estableix que els sindicats més representatius tenen dret "a la utilització d'un local adequat en el que puguin desenvolupar les seves activitats". Davant l'incompliment de les seves obligacions, el passat 1 d'abril vam denunciar la Conselleria a Direcció General de Treball.



El 24 d'abril, el director general de Treball i Salut Laboral, Onofre Ferrer Riera, traslladà el nostre escrit a la Direcció General d'Educació, recordant-li el dret a disposar d'un local segons la Llei, i ens informà que Educació els havia dit per telèfon "que estan en procés de recerca d'un local a aquests efectes."

La qüestió és que cinc mesos després de la primera petició continuam exactament igual, cosa que constitueix una burla als drets sindicals i a la legalitat vigent. Per això, avui mateix hem demanat a la Direcció General de Treball que reiteri a Educació el seu deure i, a mes a més, estableixi un termini perquè el compleixi. Esperam que els responsables del nou Executiu siguin més respectuosos amb la legalitat, posin fil a l'agulla i ens estalviïn haver de recórrer als tribunals.