Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 9 de juliol del 2015

La directora general de Personal Docent rep els representants d'UOB



Avui dematí la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez Benítez, ha rebut els representants d'UOB dins una ronda de contactes amb les forces sindicals. Ens ha expressat la seva intenció de facilitar la comunicació amb els sindicats i ha recordat el seu pas per l'Assemblea de Docents com a representant de l'IES Joan Alcover.


La directora general ens ha informat que el proper dimecres tindrà lloc la Mesa Sectorial per acabar de definir el procés d'adjudicació de places docents, i que en principi voldrien tancar les quotes de centres el 15 de juliol. Ha confirmat que demà es publicarà la llista definitiva d'interins admesos i exclosos a les borses.

Després de la Mesa de dimecres es convocaran meses tècniques preparatòries per a una nova Mesa Sectorial, aquesta ja presidida pel conseller d'Educació, on s'establirà el full de ruta de la legislatura i es tractaran punts com el de la carrera professional docent (sexennis).

Ha expressat la voluntat no modificar les plantilles de centres el proper curs, a no ser per augmentar-les, i ha exposat el problema de la reducció de places a Primària amb què s'han trobat i que volen corregir.

Tot seguit els representants d'UOB hem exposat un seguit de punts que volíem tractar.

1) LOMCE i places de Plàstica, Música i Tecnologia
La directora general ha explicat que Direcció General de Planificació i Centres hi està treballant i ha insistit que la seva Direcció té la intenció de no modificar plantilles. Davant la possible contradicció amb la línia de Planificació i Centres, tenint en compte la notícia apareguda en un mitjà (1), segons la qual el director general de Planificació, Antoni Morante, ha dit als directors de Secundària que imposin horaris LOMCE i ofereixin Religió, encara que no comptin amb l'aprovació dels claustres, la directora general n'ha pres nota i s'ha compromès a tractar el tema entre les dues Direccions.

2) Oposicions
Ha explicat que formen part del full de ruta de la Conselleria. La voluntat és convocar-les el més aviat possible, i en tot cas abans dels tres anys de què disposen d'ençà que s'ha publicat l'oferta pública d'ocupació. Avisaran amb la màxima antelació a fi que els aspirants tinguin temps de preparar-les.

3) Servei propi de Riscos Laborals
La directora està d'acord que el col·lectiu docent és prou nombrós per disposar d'aquest servei i ha pres nota de la nostra petició, que presentàrem el 23 de març. Hem aprofitat per informar-la que hem demanat informació sobre els centres on s'ha retirat l'amiant i on encara n'hi ha.

4) Mesa Sectorial d'adjudicació de places d'interins
Ha explicat que tenen intenció de retirar la marginació dels docents d'Humanitats i Ciències Socials a una llista “B” per accedir a places de llengües estrangeres. Segons els serveis jurídics de la Conselleria, hauran de modificar les Bases Generals però no serà necessari repetir el procés de sol·licituds. Sobre la possibilitat de modificar també l'ordre d'adjudicació, que ara prioritza places d'EOI i especialitats lingüístiques, n'ha pres nota i ha dit que ho mirarà de resoldre. L'adjudicació de places continua prevista per a finals d'agost.

5) Local sindical
Hem informat que des del 30 de gener tenim sol·licitat un local al qual tenim dret segons la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, i que hem tornat a posar el cas en mans de la Direcció General de Treball. La directora general s'ha compromès a posar fil a l'agulla sobre aquest tema.

Fins aquí ha arribat el primer contacte amb la nova directora general, que ens ha dispensat un tracte personal excel·lent. Esperam que el compromís que ens ha manifestat per millorar les condicions laborals del col·lectiu docent, així com la qualitat educativa, es tradueixin en fets el més aviat possible.

(1) http://www.elmundo.es/baleares/2015/07/09/559e27bce2704ea43d8b4572.html