Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 10 de juliol del 2015

UOB Ensenyament denuncia que el Govern no escolta els docents i actua al dictat d'Adesma i UGT



COMUNICAT DE PREMSA

Davant el comunicat del Consell de Govern d'avui, 10 de juliol, on s'informa de la renúncia a derogar els currículums LOMCE abans de l’inici de curs, UOB Ensenyament vol denunciar que el conseller d'Educació, Martí March, imposa la llei educativa del PP per afavorir els interessos espuris de l'Associació de Directors de Secundària, Adesma, i d'UGT. És significatiu que el Govern hagi col·locat a llocs de responsabilitat de la Conselleria persones d'Adesma, partidària de llevar poder als claustres i als consells escolars, tal com preveu la LOMCE, i d'UGT, que no es va sumar a la vaga indefinida fins al darrer moment.


Consideram inadmissible que el Govern anunciï un procediment que es pot allargar fins a finals d'any, en lloc de derogar els currículums de forma immediata amb un Decret llei, una eina jurídica perfectament legal i totalment justificada davant el cas excepcional i d'urgència que suposa la implantació de la LOMCE. Sense un Decret llei que redueixi la LOMCE a la mínima expressió, l'inici de curs està abocat al caos i més tenint en compte els nombrosos recursos que ja hi ha en contra. Cal aturar ara mateix una llei que ja ha ocasionat la pèrdua de llocs de treball als centres concertats, i que pot tenir els mateixos efectes desastrosos a l'ensenyament públic, per no parlar dels perjudicis pedagògics que ja han estat prou assenyalats, entre altres per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el Conseller d'Educació, Martí March.

Emplaçam els socis de govern, Més i Podemos, i a la resta de partits i entitats (PI, OCB, ASM...) que es pronunciïn sobre la imposició de la LOMCE via fet consumats, i instam el Govern a rectificar la seva decisió i complir allò que va prometre.


Palma, 10 de juliol de 2015