Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 15 de setembre del 2015

Primeres valoracións del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents sobre la reunió d'ahir dilluns


Comunicat del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents:


Reunió comitès de vaga d'avui dilluns -primeres valoracions-

Benvolgudes companyes i companys:

Avui hi ha hagut una altra jornada de negociació a la Conselleria d'Educació. Si hagués estat una jornada normal ara descansaríem un poc i demà vos informaríem, però veient com ha anat la reunió, les reaccions posteriors i els titulars, ens estimam més donar-vos des de ja informació de primera mà.

Com sabeu avui el nostre comitè presentava un document de 10 pàgines amb propostes per tancar els punts de la negociació, propostes que signifiquen una passa enrera important en les reivindicacions inicials de l'Assemblea.

Tot i això, els tres punts que nosaltres valoram com a més importants en la filosofia del nostre comitè no han estat valorats positivament per la Conselleria. Així:

- Nosaltres demanàvem poder concretar una millora en les plantilles, especialment en els equips de suport, però no s'ha acceptat cap tipus concreció a damunt del paper.

- Hem demanat un pla de xoc contra les ràtios desorbitades i no s'ha tengut en compte, però pitjor ha estat no voler pactar un ajust de les ràtios a tots els cursos d'infantil ni a FP pel curs vinent.

- Quant a la durada de les retallades, no s'ha valorat la nostra proposta de revertir-les en dos anys i la conselleria s'ha mantengut en la seva proposta de mantenir-les fins a 2018.

Resulta trist que després d'un període de retallades que, recordem-ho, venen d'abans del 2012, ara ens haguem de conformar amb tres anys més d'aplicació de tisores.

Potser avui és massa prest per fer més valoracions, més quan esteim cansats i en calent, a la vegada que decepcionats per les declaracions de la Conselleria -Hi ha un principi d'acord- i dels representants de l'altre comitè de vaga fent costat i lloant la proposta de la Conselleria d'Educació d'allargar les retallades tres anys més.

En tot cas, que tothom tengui clar que les pròximes passes, una vegada haguem llegit el proper document de la Conselleria, es debatran i acordaran en una assemblea.

No era això, companys i companyes, no era això.

salut i bona feina

Comitè de Vaga