Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 1 d’octubre del 2015

L'Assemblea de Docents traslladarà als centres de les Balears la votació sobre la proposta del Govern



Fidel a l'esperit assembleari, l'Assemblea de Docents traslladarà als centres escolars la votació sobre la proposta del Govern. Lluny de prendre decisions en petits comitès després de negociar per sota de la taula, els docents de l'escola pública de les Illes Balears decidiran a les urnes sobre si donen per bona o insuficient la proposta del Govern després de dos mesos i mig de negociacions en els quals el comitè de vaga de l'AD s'ha estavellat contra la posició intractable del conseller del PSOE, Martí March, que ha imposat la llei del PP, la Lomce, a més d'incomplir un bon grapat de promeses electorals i allargar les retallades trens anys més,com a mínim.

Davant el carreró sense sortida al qual s'ha arribat després que March s'ha negat fins i tot a dir de paraula o a posar per escrit quin percentatge del PIB dedicarà el govern Armengol a educació en el pressupost de 2016, els participants a l'assemblea celebrada ahir a l'IES Sineu van aprovar treure les urnes i fer una votació als centres.

La convocatòria de la vaga indefinida es va gestar l'estiu de 2012 en contra i a pesar del sindicats, STEI i CCOO, que avui han signat un xec en blanc al Govern. La convocatòria de la vaga indefinida de l'Assemblea de Docents només va ésser possible gràcies a la mobilització en massa i sense precedents dels docents que després de reunir més de cinc mil signatures van votar a les urnes anar a la vaga en una assemblea multitudinària i celebrada al mateix temps a les quatre illes.

Bé doncs, el que va començar i s'ha mantingut al llarg d'aquest temps com un moviment de base ara tornarà a treure les urnes dins les sales de professors per tal que els docents decideixen des de la base si s'accepta la migrada i inconcreta oferta del Govern o si, per contra, se reobri la taula de negociació amb renovada força.

Jaume Sastre