Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 7 de novembre del 2016

Els criteris de plantilles 2016-2017, marcats per la LOMCE


Avui dematí ha tingut lloc una mesa tècnica per tractar l'esborrany de criteris de consolidació i amortització de places de plantilla orgànica per al proper curs, que podeu veure AQUÍ. En general els criteris són semblants a les del curs passat, llevat de les novetats següents:
  • Els CEIP de dues línies amb aula UEECO i els de tres línies tindran una plaça d'orientador.
  • Les places d'AL i PT es consolidaran als centres on s'hi hagin habilitat els darrers quatre cursos i s'hi mantinguin les previsions d'escolarització d'alumnes NESE
  • Als IES s'especifica que la plaça d'Informàtica es consolidarà amb quatre grups de 4t d'ESO (les del curs actual posaven "quatre grups d'ESO" per error) i quatre de Batxillerat
  • Es fixen criteris de plantilla per a Cicles Formatius de FP i dels CEPA (apartats 3 i 4 de l'esborrany).
  • A FP es consolida un professor de secundària o tècnic als centres que tenen entre 2 i 5 grups de la mateixa família professional. A partir de 4 grups de la mateixa família professional, amb 2 grups més es consoliden dues places més. Per exemple, per a 6 grups grups se'n consoliden tres en total (apartat 3b).
  • Es consolidarà una plaça de FOL per cada sis grups.
  • La consolidació de places tant als CEPA com als centres de Règim Especial (EOI, Conservatoris, etc.) es regiran pels criteris aplicables als IES (apartat 2).
  • S'estableixen criteris d'amortització i conversió de places (apartat 7). Parlaran amb els centres afectats per analitzar cada cas.
  • Dins aquest apartat, l'amortització de places als CEIP dependrà de la disminució dels nombre de grups.
  • Els AD s'aniran reconvertint en AL o PT segons necessitats dels centres. S'estudiarà cada cas en particular.
  • Les places d'EOEP i EAP s'amortitzaran o consolidaran en funció de la disminució d'unitats educatives ateses.
  • Als IES, CEPA i Règim especial com a norma general es continuaran amortitzant places quan tinguin menys de 10 hores (la plaça queda com a zero en plantilla, però ocupada una).
  • Les places vacants d'AD als IES passaran a ser places de funcions i especialitats de l'equip de suport del departament d'orientació, segons necessitats del centre, que serà consultat. S'han compromès a respectar la plantilla global.
Els representants de l'Administració han explicat que els criteris haurien d'estar publicats abans de Nadal a fi de poder treure les plantilles orgàniques pel gener. Pel que fa als EOEP, EAP i CEE estan preparant una ordre específica.

Han dit també que la plantilla orgànica representa aproximadament el 75% de la quota total a Secundària i el 90% a Primària.

Les places de PQPI quedaran bloquejades (plantilla zero, ocupada una). El proper curs serà el darrer per a les comissions de serveis de PQPI de a quatre anys.

La Conselleria manté l'objectiu de reconvertir places d'EOEP en places d'orientació als CEIP, a fi d'aconseguir més hores de permanència i evitar itineràncies. Els EOEP continuaran com a servei d'orientació especialitzada (Alteració de comportament, Altes capacitats, etc).

Per part nostra, hem tornat a reclamar que es computin hores de desdoblament no només per a les matèries que estableix la LOMCE (2 hores per a anglès, una per a biologia i geologia, física i química, etc.), sinó també per a llengua catalana, davant l'allau de nouvinguts, o de matemàtiques i ciències socials i per a coordinar preparació d'ACIs amb el D.O. Les nostres peticions no han estat admeses i pel que fa a català ens han dit que el PALIC es dota a través de quota, a la qual cosa hem replicat que els criteris de quota per a aquesta funció són poc més que simbòlics i tot queda en funció dels recursos del centre.

Hem demanat també que a la propera mesa sectorial on s'han de ratificar els criteris ens informin de les vacants de plantilla orgànica que hi ha acumulades, a fi de poder comparar la xifra amb les places que finalment s'oferiran a les oposicions.

Sobre les oposicions no hi ha notícies pel que fa a la possibilitat d'oferir més places de les 425 corresponents a la darrera taxa de reposició.

Per part de la Conselleria hi han estat presents la cap de Servei de Planificació, Antònia Serra; el cap de Servei de Primària, Rafel Bujosa, i el cap de Servei de Secundària, Albert Flores.