Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 8 de febrer del 2017

Assemblea de Docents: Assemblea general el 2 de març


Reproduït del blog de l'Assemblea de Docents:

Des de la Coordinadora, pensam que cal seguir promovent el debat a les assemblees de centre de cara a la propera assemblea general, que serà el dijous 2 de març. El lloc i l'hora encara estan per determinar i, com hem fet sempre, vos tornarem enviar un correu en tenir-ho tancat, junt amb l'ordre del dia. Vos convidam a que des de les assemblees ens faceu suggeriments al respecte entre els següents punts o d'altres que proposeu: 
  • POSSIBLE ADHESIÓ VAGA 9M. Com haureu sabut pels mitjans, la Plataforma Estatal per l'Escola Pública (pares, sindicats estatals, estudiants...) ha convocat una vaga general a tots els nivells d'ensenyament per al proper 9 de març contra el recurs que el Govern del PP presentà davant el Tribunal Constitucional en contra de la decisió del Congrés dels Diputats d'aixecar el vet a la iniciativa parlamentària que demanava derogar la LOMCE. La protesta té l'objectiu de fer retirar el recurs del Govern, iniciar els tràmits per derogar la LOMCE i revertir les retallades. Convendria que en parlàssiu als centres i aportàssiu les vostres opinions a l'assemblea del 2 de març. Vos enllaçam dues notícies de premsa sobre aquest tema:
http://www.europapress.es/sociedad/educacion-00468/noticia-plataforma-escuela-publica-propone-huelga-general-educativa-marzo-20170119112929.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/educacion-publica-familias-profesores-estudiantes-convocan-huelga-general--9--marzo-espana-576744 
  • CALENDARI ESCOLAR. Des de Conselleria s'estan pensant diferents models de calendari escolar i encara no ho tenen del tot clar. S'havia de presentar un model 'definitiu' i encara s'espera. Davant la incertesa, és necessari que digueu la vostra perquè ens estam jugant coses importants (recuperacions al juliol, canvis en períodes lectius...) 
  • CAMPANYA RÀTIOS INASUMIBLES / DENÚNCIES INSPECCIÓ DE TREBALL. Començam a tenir dades dels centres al formulari que vàrem preparar per a la campanya. Si encara no heu emplenat el formulari, ho podeu fer (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6gW9nwXhGY5G90KtDO7oU5zommta1P7AJFlKcBezTj_7kkg/viewform?c=0&w=1). Ens interessa tenir dades per actuar. Recordem que a la passada assemblea general, es va acordar donar suport a que es presentassin denúncies a Inspecció de Treball en aquells casos en que es trobàs que no es compleix la llei. Els juristes estan perfilant el model i properament començaran les denúncies. 
Fa més de tres setmanes que lliuràrem a la Conselleria vuit propostes per al 2017 (http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/2017/01/vuit-propostes-pel-2017.html) i encara no en tenim resposta, ni data per reunir-nos! Com veis, seguim tenint motius per a no baixar la guàrdia, a la vegada que qualque satisfacció, com l'enregistrament de la sol·licitud de la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears amb 1462 signatures de proponents.

Res més companys. Toca tornar a parlar-ne als respectius centres i vos animam a que reactiveu les vostres assemblees i pogueu acudir a l'assemblea general del 2 de març,