Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 25 de febrer del 2017

UOB reclama transparència en el nomenament dels tribunals de selectivitat


COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama a la Comissió Organitzadora de les proves d’accés a la Universitat de les Illes Balears que garanteixi la transparència en la designació dels vocals dels tribunals de les proves d'accés a la universitat.

Els procediments de selecció que es publiquen a la pàgina web de la UIB (1), no concreten «els criteris legals» que els professors especialistes apliquen a l'hora d'indicar quines són les persones més adequades per formar part dels tribunals, ni els «acords de la comissió organitzadora» que es poden aplicar per nomenar-les, ni on es poden consultar les llistes d'admesos i exclosos, ni el procediment per elaborar les llistes definitives a partir de les provisionals, ni on, quan i amb quines normes s'efectua el sorteig en cas que el nombre de sol·licitants excedeixi les places necessàries, ni si es fa una baremació de les condicions que es prioritzen (2).

Com a resultat, els aspirants no reben cap explicació del motiu pel qual són acceptats o rebutjats.

Avui els representants d'UOB hem presentat al registre de la Conselleria una sol·licitud d'aclariment de tots aquests interrogants, que instam a contestar el més aviat possible atès que el passat 18 de febrer es van publicar al BOIB els criteris d’actuació per a les proves d’accés a la Universitat. Dins aquests criteris s'atorga a la Comissió Organitzadora la competència de "Designar els tribunals qualificadors, el personal de suport i els professors especialistes de cada matèria."

Palma, 24 de febrer de 2017

(1) Pàgina UIB AQUÍ

(2) De l'enllaç anterior:

«Es prioritzarà:
  1. Impartir al batxillerat la matèria de la PAU sol·licitada per ser corrector.
  2. La participació en els seminaris específics UIB-batxillerat i en les activitats que organitzin.
  3. La disponibilitat en les dues convocatòries.
  4. La disponibilitat per desplaçar-se als punts d’examen fora de Palma. Quan els sol·licitants per a un punt d’examen no siguin suficients, es designaran d’acord amb els següents punts d’examen escollits a la sol·licitud. El professorat d’ensenyament secundari que pertanyi a un IES que sigui punt d’examen no podrà sol·licitar-lo com a destinació.»

Última Hora: