Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 19 d’abril del 2017

UOB dóna suport a la docent de l'IBANAT perseguida per l'antimallorquinisme



COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, dóna suport a la docent de l'IBANAT assetjada per la premsa madrilenya amb sucursal a Mallorca i pel grupuscle antimallorquí "Circulo Balear", pel simple fet d'ensenyar en català. Consideram intolerable i un escàndol que més de quaranta anys després de la mort del dictador Franco encara es persegueixi i s'intimidi els docents que ensenyen la llengua pròpia i oficial de les Balears.

El cas que ha servit d'excusa per aquest nou atac a la llengua i la identitat dels mallorquins no se sosté per enlloc, atès que la persona que pretén obligar la docent a fer les classes en castellà és un argentí que fa deu anys que viu a Mallorca. Ens demanam com reaccionaria aquest senyor si un mallorquí, un italià o un xinès es presentàs a Buenos Aires i exigís rebre les classes en la seva llengua, i per més befa després de rodar deu anys per Argentina.

Reclamam a l'IBANAT que no es doblegui davant aquesta nova campanya de l'antimallorquinisme contra la nostra llengua, defensi el dret de la docent a ensenyar en català i no obligui la resta dels alumnes a deixar de rebre les classes en la llengua pròpia d'aquesta terra, com passava en els temps més foscos del franquisme o amb el TIL de José Ramón Bauzá.

Per la nostra banda, ens posam a disposició de la docent objecte d'assetjament per oferir-li el suport sindical i jurídic que ella consideri oportú.


Notícia El Mundo Baleares AQUÍ