Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 22 de maig del 2017

Reclamam a Inspecció educativa que actuï davant les ràtios il·legals


Aquest dijous passat hem registrat una petició a Inspecció educativa perquè verifiqui les dades de matrícula als centres d'infantil i primària i prengui les mesures necessàries per fer efectiu el compliment de la llei pel que fa a les ràtios d'aula.

Concretament els hem recordat:
  • Que a les dades de matrícula de Conselleria del passat mes d'octubre, és a dir dies després d'haver començat el curs, hi ha molts grups d'infantil i primària que superen els 25 alumnes.
  • Que aquestes ràtios són il·legals si són de matrícula interna en període ordinari.
  • Que a les mateixes dades hi ha grups que fins i tot superen el 10% que permet la LOMCE per a alumnat d'incorporació tardana i matrícula extraordinària i per tant són il·legals.
  • Que els criteris de quota per al proper curs permeten grups a la matrícula ordinària de 27 alumnes a 6è d'infantil a 1r de primaria, i de 28 alumnes als cursos de 2n, 3r, 4t i 5è de primària, cosa que incompliria la llei.
A la mesa tècnica sobre criteris de quota del proper curs, on ja vam denunciar que permeten ràtios il·legals, hi va ser present el cap d'Inspecció educativa, Antonio Arbós, que no hi va posar cap objecció. Esperam que tot i així el departament d'Inspecció compleixi amb el seu deure.