Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Nous criteris de tipologia de centres per assignar equips directius



També avui dematí en mesa sectorial han quedat aprovats els nous criteris per determinar la tipologia de centres i assignar equips directius. Com vam informar, s'aplicaran el proper curs i es tornaran a revisar, en general, cada quatre anys. S'hi introdueixen, entre altres novetats:
  • Centres d'educació especial
  • Centres integrats d'EI i EP i ensenyaments elementals de música
  • Centres integrats de formació professional
  • Centres integrats d'EI, EP i secundària (escola-IES).

Respecte a l'esborrany, els CEIP de tipus A (més de 53 unitats) i B (de 27 a 53 unitats) passaran a tenir dos caps d'estudis, i no un cap d'estudis més un d'adjunt segons deia el redactat inicial, perquè la figura de cap d'estudis adjunt no existeix a primària. Per altra banda a les Balears no hi ha centres de tipus A, però s'ha hagut de mantenir la classificació degut a la normativa estatal del concurs general de trasllats. De tipus B hi ha uns sis o set casos.

Han admès la nostra demanda que l'agrupament mínim per computar com a unitat als Ensenyaments superiors de disseny continuï essent de 18 alumnes, com a les escoles d'art als criteris de 2010, i no de 20 com deia l'esborrany.

En els centres integrats d'EI i EP els equips directius seran considerats de secundària. En els CEIP integrats d'ensenyaments elementals de música, el cap d'estudis de música que s'hi assigni serà considerat de secundària.

Segons han reconegut els representants de l'Administració a preguntes nostres, les mesures previstes no resolen la manca de personal administratiu als centres d'infantil i primària. Han informat que la Conselleria fa gestions per corregir la situació dins aquesta legislatura.