Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 27 d’octubre del 2017

UOB reclama estudis de balls populars de les Balears al Conservatori




COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear reclama que el Conservatori Professional de Música i Dansa inclogui els balls populars de les Balears a l'oferta d'Estudis de Dansa. Actualment el Conservatori de Mallorca ofereix estudis de dansa espanyola com a assignatura del grau elemental i com a especialitat del grau professional, i per "dansa espanyola" s'entén exclusivament el flamenc, propi d'Andalusia, segons un Real Decreto de 2007.

Per contra els balls populars i la música tradicional de les Balears només apareixen com a part de l'assignatura Folklore, que disposa d'una hora setmanal dins els estudis professionals, mentre que al flamenc se n'hi assignen fins a deu. L'oferta reglada d'aquests estudis comporta també, per exemple, la contractació de "cantaores" com a especialistes per acompanyar els "bailaores" i "bailaoras".

Consideram totalment discriminatòries aquestes diferències i ens demanam com s'ho prendrien a Màlaga o Sevilla, si els seus conservatoris oferissin deu hores setmanals de jotes i mateixes i només uns minuts de flamenc. Exigim que l'ensenyament reglat potenciï al màxim els nostres balls, músiques i tradicions, que són una riquesa cultural que només nosaltres podem aportar al món, mentre que el flamenc ja disposa de la maquinària de l'estat espanyol per a la seva difusió.

Palma, 25 d'octubre de 2017