Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 2 d’octubre del 2018

El Servei de prevenció de riscos laborals d'Educació, encara pendent de local i personal

 

A la reunió del Comitè de Seguretat i Salut que va tenir lloc ahir, Personal Docent va informar sobre el futur Servei de Prevenció d'Educació. En resum la situació és la següent:
  • El Servei de Prevenció de Riscs laborals ja s'ha constituït oficialment i disposa d'un cap de Servei, el Dr. Rafel Castell.
  • Es va presentar un esborrany de Reglament per al comitè de Seguretat i Salut del Personal Docent, que es revisarà i sotmetrà a possibles esmenes els propers dies.
  • Hi ha moltes dificultats per trobar el local de Palma i sobre tot el d'Eivissa.
  • El local de Palma, que ha de tenir entre 450 i 600 m2, es traurà a concurs a principis de gener un cop s'han exhaurit les possibilitats d'ocupar edificis de l'Administració. Si no es presenta cap oferta, la Conselleria cercarà un local per contractació directa.
  • A Menorca s'instal·larà a un local que de moment només té parets exteriors i sostre. Més endavant se'n cercaran per a Inca i Manacor.
  • De moment no s'ha pogut cobrir les places de metge, infermer i tècnic per manca d'aspirants, ni a través de concurs de mèrits ni amb un borsí a l'EBAP. És possible que s'hagi de convocar oposicions. Si es recorr a la subcontractació del Servei, no es descarta que s'hi inclogui l'aportació del local. La subcontractació seria per a un any prorrogable.
Recordam que des d'UOB venim reclamant el Servei de Prevenció d'Educació des de març de 2015, i el conseller March prometia tenir-lo en marxa l'any 2016.

Continuarem informant.