Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 2 d’octubre del 2018

UOB exigeix que s’ampliï l’oferta de formació a distància

Gràfic: UOB

Circular 108/2018

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, Sectorial d'Ensenyament, exigeix que s’ampliï l’oferta de formació a distància de la Conselleria d’Educació. A les primeres 10 activitats de formació en línia que ha ofert la Direcció General de FP i Formació del Professorat per al primer trimestre del curs escolar 2018-2019, només s’han admès 480 de les 2.757 sol·licituds d’inscripció i 2.277 docents han quedat en llista d'espera.

La majoria d’aquestes activitats queden sense places lliures durant les primeres hores del període d’inscripció, contravenint el deure de l’Administració de facilitar l’accés a la formació dels docents. El problema de la manca de places s’agreuja per l'oferta gairebé nul·la de formació en línia relacionada amb les matèries d’ensenyament.

La conciliació de la vida familiar i personal és un dret laboral i un factor fonamental per millorar el rendiment i els resultats, i la formació a distància és necessària per als docents amb infants, persones majors a càrrec o altres responsabilitats personals que no tenen temps per assistir a una formació presencial d’horabaixa després d’una jornada intensa de feina. Per altra banda és imprescindible per als docents amb horari d’horabaixa, i els opositors en pràctiques, que estan obligats a fer 20 hores de formació abans de l’1 de juny, tampoc no tenen garantit l’accés a aquest tipus de formació.

Com a conseqüència de la manca de places molts docents es veuen obligats a recórrer als cursos de pagament dels sindicats, que s’omplen les butxaques aprofitant-se d'aquesta situació perversa amb la complicitat de la Conselleria. Des d’UOB reclamam una vegada més una formació gratuïta de l’Administració suficient, remunerada i en horari laboral.

Palma, 2 d’octubre de 2018