Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 16 de gener del 2019

Martí March ofereix un segon acord marc amb els peus de fang i plom a les ales



Circular 127/2019

Avui dematí hem assistit a una reunió bilateral amb Personal Docent, on ens han mostrat les línies mestres del segon "acord marc" proposat pel conseller Martí March i ens han convidat a fer-hi aportacions.

Entre els apartats del resum que hem pogut veure hi ha, per exemple, la pujada dels sexennis i dels complements de tutor i equip directiu, l'actualització del fons social (que ja es va aprovar en mesa sectorial i Funció Pública té dins un calaix des de febrer de l'any passat), l'"estabilitat d'interins", la reducció a 18 hores a secundària (que ja sortia al primer acord marc i s'ha incomplit), baixada de ràtios (ídem), pla d'infraestructures, més dotació de PALIC, més ATEs, etc. Les mesures s'aplicarien, suposadament, a partir del 2020 i tenen la intenció de publicar-les al BOIB i acompanyar-les d'una memòria econòmica.

Totes aquestes promeses arriben just després de saber-se que els pressuposts estatals retallen un 11,4% la inversió a les Balears, i amb el precedent del pressupost educatiu del Govern balear per a 2019, que continua estancat en un 3,1% del PIB en lloc d'arribar al 5% promès pel PSOE al programa electoral, és a dir un 18,32% del total autonòmic quan el darrer any de l'anterior Pacte de progrés era el 22,42%, com ja vam denunciar després de la mesa de 14 de novembre on es va avançar aquest nou acord.

Hem recordat a Personal Docent que el primer acord marc el vam rebutjar en referèndum per insuficient i a més a més no s'ha complit, i hem insistit que aquest altre que ens presenten ara no té cap credibilitat si no hi ha la inversió corresponent. De moment, per tant, fum i més fum. Pel que fa a les aportacions que ens conviden a fer, com que nosaltres tenim un caramull els hem dit que ja els les passarem per escrit.

Durant la trobada hem pogut aclarir les qüestions següents:

Constitució de la nova mesa sectorial
Ens han informat que segons Treball ja es pot constituir la mesa sectorial a pesar de la impugnació de les eleccions. El tribunal d'arbitratge ha resolt la primera de les impugnacions i deixarà pendents la resta mentre no se sàpiga si els denunciants duen aquesta primera resolució als jutjats d'allò social, i si és així, amb quin resultat.

Grup de treball de recuperació de retallades
El grup de treball per a la recuperació de retallades, que ha comportat l'assignació de 2,5 alliberats extra a cada sindicat, diuen que es posarà en marxa després de la constitució de les tres juntes de personal. No cal dir que la recuperació de drets perduts anirà directament lligada a la inversió corresponent.

Continuarem informant.