Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 17 de gener del 2019

Primera mesa sectorial posterior a les eleccions. Plantilles 2019-2010



Ahir dimecres 16 de gener a les 11:30h va tenir lloc la sessió constitutiva de la Mesa Sectorial d’Educació. L’ordre del dia tenia dos punts: constitució de la mesa i plantilles per al proper curs. 

1. Constitució de la Mesa Sectorial d’Educació 

S’informà del número de delegats que corresponia a cada força sindical i quines organitzacions tenien dret a ser presents a la mesa d’educació (recordem que UOB ha passat a ser la segona força sindical amb més vots a les illes, i que ha augmentat un 30% els vots respecte a les anteriors eleccions). També s’informà que era la primera vegada que una mesa sectorial (just després d’unes eleccions) se constituïa oficialment. 
El conseller Martí March va felicitar els sindicats que havien obtingut representació i tot seguit va fer un balanç dels darrers 4 anys. 

2. Plantilles curs 2019-2020 

Ens varen passar un document titulat «Informació procés plantilles 2019-20» (clica aquí). L’administració va explicar que es tractava dels nombres definitius del procés de plantilles iniciat a partir dels criteris de quota. Aquestes xifres es varen tancar amb inspecció educativa, planificació i personal docent. Els representants de l’administració varen afirmar que d’un curs a l’altre Balears incrementava fins el 85% el nombre de places de plantilla orgànica dels centres educatius (consolidant 628 places, 117 d’equips de suport). De la mateixa manera, recordaren que l’objectiu era arribar a un 92% de plantilla consolidada però que no es podria aconseguir a curt termini. Per acabar ens informaren que dia 22 de gener es publicaran en el BOIB les plantilles per centres i que enguany hi hauria un total aproximat de 1.800 vacants (unes 900 de secundària i unes 900 de primària); apart cal tenir en compte també la previsió de jubilacions per aquest curs que no varia gaire respecte als anteriors cursos, suposaria afegir entre 250 i 275 vacants noves. 

Intervenció d’UOB 

En la nostra intervenció explicàrem que per dur a terme certes millores educatives era necessari disposar d’un finançament just i els nous pressuposts de l’Estat ens tornen a retallar la inversió, ni més ni menys que un 11,4%. Vàrem demanar a la Conselleria que es pronunciés públicament en contra d’aquest despropòsit que repercuteix negativament a l’educació de les illes i el conseller ens va respondre que ja ho havia fet la consellera d’Hisenda (fet insuficient al nostre parer, falta fer més). També demanàrem un pronunciament contrari a la intenció de PP i VOX de retornar les competències educatives a Madrid. Finalment vàrem reclamar, un cop inaugurada la nova mesa, la revisió del reglament de meses.