Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 12 de febrer del 2019

UOB Ensenyament crida a la vaga general del 8 de març






Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, d’acord amb la postura majoritària expressada per les persones afiliades  ha acordat donar suport a la vaga internacional de 24 hores de dia 8 de març, entre moltes raons perquè el punt 6.4 dels nostres estatuts estableix que un dels objectius a assolir és la “Igualtat efectiva home dona”.

Ja durant dins la dècada dels 80 del s. XIX , Francisca Vidal i Tous (Palma 1851- 1939), dins la Unió Obrera Balear reclamà de l’Estat la creació de cases bressol i escoles nocturnes per combatre l’analfabetisme i la marginació de les dones. Ella mateixa, ajudada de la filla gran, va fer de mestra de les filles dels treballadors i treballadores de la UOB.

Vidal formava part de la societat de cosidores La Virtud Social, primera organització obrera just de dones creada a Mallorca. En aquells finals del segle XIX les obreres varen estar molt actives, organitzaren vagues, participaren en les manifestacions contra les quintes, denunciaren de la mateixa manera que els seus companys l’explotació que patien a la fàbrica, protestaren pel miserable salari que guanyaven i per les llargues jornades de 12 hores que realitzaven i també reivindicaren millores en la seva instrucció i formació.

Ara, adherint-nos a la vaga del 8 de març de 2019 volem:
  • Dir no a les agressions, humiliacions i exclusions de les dones 
  • Fer fora el sexisme de tots els centres laborals 
  • Rebutjar la precarietat laboral 
  • Denunciar la discriminació salarial pel fet de ser dona 
  • Contra la major incidència de l’atur femení 
  • La visibilització i la dignificació de les tasques domèstiques, que són imprescindibles per al sosteniment de la vida 
  • Una major adaptació de l’ocupació a les necessitats de la vida com l’embaràs i les cures 
  • Un augment dels recursos destinats a fomentar la igualtat entre dones i homes 

Dia 8 de març totes i tots els docents estau emplaçats a defensar les reivindicacions del moviment feminista secundant massivament la vaga de 24 h.!