Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 15 de febrer del 2019

UOB s'oposa a la supressió del cicle d'educació infantil a distància de l'IES Antoni Maura



Unió Obrera Balear s'oposa al trasllat del cicle d'educació infantil a distància de l'IES Antoni Maura a l’IEDIB, anunciat per la Direcció general de Formació Professional. Recordam que des d'UOB ens hem oposat a la creació de l'IEDIB en les condicions en què s'ha duit a terme, entre altres coses perquè no es va consultar ni consensuar amb els professionals dels centres, que consideren que els objectius marcats per la conselleria es poden assolir potenciant l'oferta actual; no es va aportar cap diagnòstic de la situació, necessitats i demanda actual, i s'eliminaven les tutories presencials, imprescindibles per a l'alumnat procedent de l'abandonament escolar.

Vam exposar tots aquests motius a les tres meses sectorials que es van convocar sobre l'IEDIB i finalment vam acabar votant en contra. Pel que fa al cas de la Formació Professional, s'incompleix el compromís anunciat a la mesa de 20 de març d'implantar-la al nou institut de forma progressiva i no per la via ràpida, com es pretén fer ara. A tot plegat, cal afegir que el 10 de desembre vam demanar formalment a la Conselleria les dades de matrícula de l'IEDIB i encara no hem rebut resposta.

Atès que la Conselleria va afirmar en mesa sectorial que la normativa de l'IEDIB es tornaria a negociar aquest curs, abans de publicar un nou decret sobre educació a distància, l'emplaçam a rectificar i a mantenir els ensenyaments de FP als centres on s'han anat impartint. Igualment, continuam reclamant que s'escolti els docents i que l'oferta dels centres sigui ampliada i publicitada.

NOTA: Acabam de saber que la Conselleria ha comunicat a l'IES Llompart que també pensa traslladar a l'IEDIB el cicle d'Emergències sanitàries. Ja hem demanat explicacions a la Direcció General de Formació Professional.