Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 13 de juliol del 2019

Estiu dels interins: consenten que ens atupin i després ens venen la mercromina



COMUNICAT
Davant la notícia publicada avui a la premsa, segons la qual un sindicat "tramita recursos contra el cessament d'interins a 30 de juny", recordam que UOB Ensenyament ofereix als docents un model de reclamació des del gener passat, que a finals de juny i principis de juliol vam presentar escrits de reclamació contra aquests cessaments improcedents, i que el passat 5 de juliol vam publicar la nota informativa "INTERINS Cobrament de l'estiu: preguntes freqüents".

Recordam també que UOB Ensenyament votà en contra del fals cobrament de l'estiu en forma de la indemnització actual a la Mesa Sectorial d'Ensenyament de 10 de juliol de 2018. Si aleshores el sindicat que ara fa públic que "tramita recursos" ens hagués fet costat, la Conselleria s'hauria trobat amb l'oposició de més de la meitat del vot ponderat de la part social.

La reclamació que vam presentar a la Conselleria d'Educació exigeix que cessi a 31 d'agost els interins que fan substitucions de tot el curs. Actualment la Conselleria cessa els interins substituts com a màxim a 30 de juny, a diferència dels interins que cobreixen vacants sense titular, cosa que repercuteix al salari, cotització i mèrits per experiència laboral i vulnera el principi d'igual feina, igual remuneració, establert a la Directiva 1999/10/CE de la Unió Europea.

Si bé el curs passat la Conselleria va estendre a 31 d'agost els contractes dels interins que havien fet cinc mesos i mig de feina, o fins a la reincorporació del titular, en aplicació de la llei de pressuposts per a 2018, enguany cessa els substituts a 30 de juny basant-se en la llei "òmnibus" 6/2018. Aquesta mateixa llei, emperò, diu que les substitucions de tot el curs han de tenir el mateix tractament que les vacants, i així s'estableix també a la normativa d'adjudicació de places pel que fa als cessaments.

L'actuació de la Conselleria suposa una reculada dels drets laborals i ens retorna a les retallades de 2012. Cal recordar que la contractació dels interins els mesos de juliol i agost era una de les reivindicacions de la vaga indefinida de l'Assemblea de Docents, que va contribuir a la derrota del PP de José Ramón Bauzá i el canvi de Govern.

UOB també reclama que es modifiqui la llei 6/2018 de forma que si el titular de la plaça es reincorpora passat el 30 de juny, se cessi el substitut a la data de la reincorporació i no abans. Ens reservam el dret a recórrer als tribunals si les nostres reclamacions no són ateses.

Palma, 13 de juliol de 2019